Βόρεια Ιρλανδία: Συνελήφθη ο ηγέτης των Δημοκρατικών για υπόθεση βιασμού

 Βόρεια Ιρλανδία: Συνελήφθη ο ηγέτης των Δημοκρατικών για υπόθεση βιασμού

Η αστυνομία της Βόρειας Ιρλανδίας συνέλαβε τον ηγέτη του Δημοκρατικού Ενωτικού Κόμματος (DUP) και βουλευτή σερ Τζέφρι Ντόναλντσον, με την κατηγορία του βιασμού. Σύμφωνα με το BBC, ο 61χρονος κατηγορείται για βιασμό και πολλαπλά άλλα σεξουαλικά αδικήματα, για δύο περιστατικά από το παρελθόν. 

Μαζί του συνελήφθη και μία γυναίκα 57 ετών κατά της οποίας μετά την ανάκριση απαγγέλθηκε κατηγορία παροχής βοήθειας και υπόθαλψης του ηγέτη της DUP, από την οποία παραιτήθηκε μετά την σύλληψή του. Τέθηκε σε διαθεσιμότητα από το κόμμα και την θέση του πήρε προσωρινά, μέχρι να οριστούν εσωκομματικές εκλογές, ο βουλευτής Γκάρι Ρόμπινσον.

Ο σερ Τζέφρι Ντόναλντσον αρνείται τις κατηγορίες, με την υπόθεση να οδηγείται στο δικαστήριο στα τέλη Απριλίου.

Παραιτήθηκε με επιστολή από την ηγεσία του κόμματος

Σε έκτακτη συνεδρίαση το κόμμα ανέστειλε τη συμμετοχή του Ντόναλντσον -ο οποίος θα καθίσει στο εδώλιο του δικαστηρίου τον επόμενο μήνα- και διόρισε τον αναπληρωτή του ηγέτη, Γκάβιν Ρόμπινσον, ως προσωρινό μεταβατικό πρόεδρο.

«Ο πρόεδρος του κόμματος έλαβε επιστολή από τον βουλευτή σερ Τζέφρι Ντόναλντσον με την οποία επιβεβαιώνει ότι του έχουν απαγγελθεί κατηγορίες ιστορικού χαρακτήρα και αναφέρει ότι παραιτείται από την ηγεσία του Δημοκρατικού Ενωτικού Κόμματος με άμεση ισχύ. Σύμφωνα με τους κανονισμούς του κόμματος, τα στελέχη του κόμματος ανέστειλαν τη συμμετοχή του κ. Ντόναλντσον, εν αναμονή της έκβασης της δικαστικής διαδικασίας» ανακοίνωσε το DUP.

Σχετικά Άρθρα