Μιχάλης Χαραλαμπίδης: Με τιμητικό άγημα το τελευταίο “αντίο”

 Μιχάλης Χαραλαμπίδης: Με τιμητικό άγημα το τελευταίο “αντίο”

Πλήθος πολιτικού κόσμου, κατά βάση από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ και της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, όπως ο Παναγιώτης Λαφανάζης έδωσε το παρών στην κηδεία του Μιχάλη Χαραλαμπίδη, ο οποίος πέθανε σε ηλικία 73 ετών. Η Εξόδιος Ακολουθία τελέστηκε στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών, με συγγενείς, γνωστούς και φίλους να λένε το τελευταίο «αντίο» στον Μιχάλη Χαραλαμπίδη, ενώ στον ίδιο χώρο βρέθηκε και τιμητικό άγημα Ποντίων.

Ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης υπήρξε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ από το 1977, ενώ ήταν αυτός που είχε προτείνει το 1994 στη Βουλή την καθιέρωση της Ημερομηνίας Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων.

Το φέρετρο του Μιχάλη Χαραλαμπίδη ήταν σκεπασμένο με τη σημαία του Πόντου ενώ, όπως ειπώθηκε, στην κηδεία παρευρέθηκε τιμητικό άγημα Ποντίων, ενώ δεν έλειψαν και τα ποντιακά τραγούδια.

Την ώρα, η οικογένειά του είχε ζητήσει αντί κατάθεσης στεφάνων, στήριξη για την ανοικοδόμηση της μικρής εκκλησίας του χωριού του πρώην στελέχους του ΠΑΣΟΚ, το οποίο κάηκε στις πρόσφατες πυρκαγιές του Έβρου.

Το παρών στην κηδεία του Μιχάλη Χαραλαμπίδη, όπως προαναφέρθηκε, έδωσαν στελέχη του ΠΑΣΟΚ, όπως ο πρόεδρος του κόμματος Νίκος Ανδρουλάκης, ο Δημήτρης Μάντζος και ο Παύλος Χρηστίδης. Μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και ο Κώστας Λαλιώτης καθώς και ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Σχετικά Άρθρα