Κουμουνδούρου/Βουλή: Πώς αποτιμούν το αποτέλεσμα-Ενοχική εικόνα Μητσοτάκη, προσβολή στη μνήμη των θυμάτων-Κριτική για τα συμφέροντα

 Κουμουνδούρου/Βουλή: Πώς αποτιμούν το αποτέλεσμα-Ενοχική εικόνα Μητσοτάκη, προσβολή στη μνήμη των θυμάτων-Κριτική για τα συμφέροντα

Είναι ενδεικτική για το κλίμα στην αξιωματική αντιπολίτευση η ανάρτηση στα social media, του Στέφανου Κασσελάκη,  βουλευτών και  στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ την επόμενη…ώρα της συζήτησης στην Ολομέλεια για τη πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ, της Νέας Αριστεράς και της Πλεύσης Ελευθερίας η οποία απορρίφθηκε με 159 ψήφους (158 βουλευτές ΝΔ και ο ανεξάρτητος προερχόμενος από τους Σπαρτιάτες Χαρ. Κατσιβαρδάς) έναντι 141 υπερ (βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, Νέας Αριστεράς, Ελληνικής Λύσης, Νίκης, Σπαρτιάτες και Πλεύσης Ελευθερίας).

Στην Κουμουνδούρου θεωρούν ότι ο στόχος επετεύχθη, καθώς αναδείχθηκε η ενοχική στάση και οι ευθύνες του Κυριάκου Μητσοτάκη και του κυβερνώντος κόμματος για το έγκλημα των Τεμπών. “Η τραγική εικόνα του Κυριάκου Μητσοτάκη αποτελεί προσβολή στη μνήμη των θυμάτων των Τεμπών, στους συγγενείς τους και στη Δημοκρατία και ο κ. Μητσοτάκης παραμένει προκλητικός μέχρι τελικής πτώσης” σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνοντας ότι ο πρωθυπουργός:

– αρνήθηκε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για προανακριτική με το επιχείρημα ότι θέλουμε να στείλουμε τον Κώστα Καραμανλή φυλακή. Ποιος του το είπε αυτό; Στη Δικαιοσύνη θέλουμε να τον παραπέμψουμε. Θεωρεί βέβαιο ο πρωθυπουργός ότι εάν ο κ. Καραμανλής βρεθεί ενώπιον της Δικματικ΄ς αξτιποαιοσύνης θα πάει φυλακή; Ξέρει κάτι που δεν ξέρουμε;
– αρνήθηκε να απαντήσει ποιος έκανε το μοντάζ της συνομιλίας που δόθηκε στα ΜΜΕ για να θεμελιώσει την πρωθυπουργική ετυμηγορία του ανθρώπινου λάθους. Στην προσπάθεια του, μάλιστα, να υπερασπιστεί τα θλιβερά επιχειρήματα του έκανε αναφορά στην «κρατική» ΕΡΤ. Την θεωρούσαμε δημόσια τηλεόραση. Ξέρει και εδώ κάτι που δεν ξέρουμε;

– παραδέχτηκε και επισήμως για πρώτη φορά το μπάζωμα αλλά μας είπε ότι έγινε για καλό σκοπό. Ντροπή!

Και με αφορμή τα όσα είπε περί συμφερόντων στη Κουμουνδούρου θεωρούν ότι “Η όψιμη μάχη του κατά των συμφερόντων θυμίζει δυστυχώς τον πατέρα του, ο οποίος στην πτώση του αποφάσισε να καταγγείλει τα “διαπλεκόμενα συμφέροντα”

“Το «δεν θα συγκυβερνήσω με κανένα παράκεντρο» του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι το πιο σύντομο ανέκδοτο της μεταπολίτευσης” επισημαίνει το κόμμα της αξιωματικής  αντιπολίτευσης, καθώς “Όλοι γνωριζόμαστε σε αυτό τον τόπο. Εδώ ξέρουμε και εμείς καλά αυτά που και ο ίδιος ξέρει.”

“Ούτε ένα αντίο στον κ. Παπασταύρου και στον κ. Μπρατάκο; Τόση αχαριστία;” διερωτήθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τις ανα αναγκαστικές παραιτήσεις των στενών συνεργατών του πρωθυπουργού, υπουργού Επικρατείας, Σταύρου Παπασταύρου και του υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ, Γιάννη Μπρατάκου, επειδή επισκέφθηκαν τον εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη στη ονομαστική του εορτή, ανήμερα μάλιστα  του επίμαχου δημοσιεύματος του ΒΗΜΑτος.

Με τον πρόεδρο του κόμματος Στεφανο Κασσελάκη με ανάρτησή του στο X να αναφέρει “Κύριε Πρωθυπουργέ, γιατί διώξατε τους δύο στενότερους συνεργάτες σας μετά την επίσκεψή τους «στα συμφέροντα που μας υπονομεύουν» την περασμένη Κυριακή; Είχαν κάτι τα ποτά; Δεν ήταν καλά τα πούρα; Ή μήπως δεν πέτυχε η αποστολή; Συνομιλήσατε ή όχι μαζί τους από τον Καναδά για να μάθετε πώς πήγε η συνάντηση; Μήπως σας έδωσαν λάθος αναφορά; Κύριε Μητσοτάκη, διοικείτε μία οργάνωση υπό διάλυση. Σας επαναφέρω την πρότασή μου για αξιοπρεπή αποχώρηση, προτού το παρακράτος που στήσατε καταρρεύσει πάνω σας.”.

Να σημειωθεί ότι στην ομιλία του στη Βουλή ο Σωκράτης Φάμελλος μίλησε με σκληρή γλώσσα  τονίζοντας “δεν δυσπιστούμε μόνο εμείς προς την κυβέρνησή σας, δυσπιστεί η συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας”. Με αφορμή τις ομιλίες Φλωρίδη και Καραμανλή είπε “οφείλετε κ. Μητσοτάκη να θέσετε τον κύριο Φλωρίδη προ των συγγενών και γονέων των θυμάτων” και πρόσθεσε “υπάρχει αντίδραση στην κοινωνία όμως και για τα χειροκροτήματα και τους πανηγυρισμούς της ΚΟ όταν μιλούσε ο κ. Καραμανλής. Γιατί ακριβώς πανηγυρίζατε; Για το δυστύχημα;”.

“Όλες οι σημαντικές παραβιάσεις των δημοκρατικών κανόνων στις οποίες αναφέρεται η πρόταση δυσπιστίας: σχεδιάστηκαν, ενορχηστρώθηκαν, και εκτελέστηκαν από τον κεντρικό μηχανισμό της ΝΔ” τόνισε ο πρόεδρος της ΚΟ το ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε “Στο Μαξίμου και στα κεντρικά γραφεία της Πειραιώς είναι πλέον οι ευθύνες. Δεν αρκεί ένας αποδιοπομπαίος τράγος, ακόμα και αν είναι ο κ. Καραμανλής. Υπεύθυνος είναι ο κ. Μητσοτάκης”.

“Για αυτό και ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ έθεσε δια στόματος του προέδρου Στέφανου Κασσελάκη ως μόνη πολιτική διέξοδο τη διενέργεια εκλογών.  Ώστε να γίνει  πραγματικά αμερόληπτη έρευνα για όλα τα μεγάλα σκάνδαλα που αποκαλύπτονται” σημείωσε και υπογράμμισε “Η κυβέρνηση έχει μαζέψει πλέον στο βιογραφικό  της πολλές σκοτεινές και μαύρες σελίδες: Ευθύνες για το τραγικό δυστύχημα και  στις οποίες προστίθεται και η συγκάλυψη, το μπάζωμα, η παραποίηση ηχητικών ντοκουμέντων, υποκλοπές, διαρροή προσωπικών δεδομένων”.

Σχετικά Άρθρα