ΗΔΙΚΑ: Κανένα προβλήματα στη λειτουργία των φαρμακείων την Κυριακή 31/3, λόγω εργασιών αναβάθμισης ΑΜΚΑ

 ΗΔΙΚΑ: Κανένα προβλήματα στη λειτουργία των φαρμακείων την Κυριακή 31/3, λόγω εργασιών αναβάθμισης ΑΜΚΑ

Την Κυριακή 31 Μαρτίου 2024, από ώρα 08:00 π.μ. Έως 20:00 μ.μ., όλες οι υπηρεσίες που παρέχει η ΗΔΙΚΑ Α.Ε θα είναι εκτός λειτουργίας λόγω προγραμματισμένης αναβάθμισης του συστήματος ΑΜΚΑ, σύμφωνα με αρχική ενημέρωση της υπηρεσίας, η οποία προκάλεσε ανησυχία στους φαρμακοποιούς.

Μετά την ανακοίνωση της ΗΔΙΚΑ, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής διερωτάται πώς τα φαρμακεία θα εκτελέσουν την Κυριακή 31/3 τις συνταγές των ασθενών, ώστε να προμηθευτούν οι πολίτες τα φάρμακα τους.

«Θεωρούμε αυτονόητο, ότι θα έπρεπε να έχει προβλεφθεί το πώς θα πραγματοποιούνται οι αναβαθμίσεις του συστήματος, χωρίς να ταλαιπωρούνται τα φαρμακεία και να κινδυνεύουν οι ασθενείς», τονίζει σε ανακοίνωση του ΦΣΑ ο πρόεδρος, Κωνσταντίνος Λουράντος και προσθέτει: «Αναμένουμε από τους αρμόδιους να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να διευθετήσουν το θέμα πριν δημιουργηθεί πρόβλημα. Σε κάθε περίπτωση δηλώνουμε ότι τα Φαρμακεία της Αττικής δεν φέρουν ουδεμία ευθύνη για ότι ήθελε προκύψει».  

Νεότερη ανακοίνωση της ΗΔΙΚΑ σχετικά με τη λειτουργικότητα του Σ.Η.Σ. την Κυριακή 31.3.24

Μετά την αναστάτωση και τις διαμαρτυρίες, η ΗΔΙΚΑ προχώρησε σε νεότερη ανακοίνωση αναφορικά με τη λειτουργικότητα του Σ.Η.Σ. κατά την Κυριακή 31.3.2024, στην οποία διαβεβαιώνει την ομαλή λειτουργικότητα της Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης.
Την ανακοίνωση έσπευσε να δημοσιεύσει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος:

«Σε συνέχεια της προηγούμενης ενημέρωσης και μετά από ελέγχους που έχουμε πραγματοποιήσει αναφορικά με την εκτέλεση συνταγής, δεν φαίνεται να επηρεάζεται η συγκεκριμένη λειτουργικότητα της Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης από τη μη διαθεσιμότητα των υπηρεσιών του Εθνικού Μητρώου ΑΜΚΑ-ΕΜΑΕΣ».

Σχετικά Άρθρα