Δούκας: Άναψε φωτιές η ατάκα “είδατε εδώ γκλομπ μπάτσου;” -Έντονη αντίδραση αστυνομικών -“Μονταζιέρα” απαντά ο Δήμος

 Δούκας: Άναψε φωτιές η ατάκα “είδατε εδώ γκλομπ μπάτσου;” -Έντονη αντίδραση αστυνομικών -“Μονταζιέρα” απαντά ο Δήμος

Την έντονη αντίδραση των αστυνομικών προκάλεσε η φράση του δημάρχου Αθηναίων Χάρη Δούκα, κατά τη διάρκεια της πρόσφατης συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου στην οποία σημειώθηκαν επεισόδια. Ο Χάρης Δούκας, απαντώντας σε κάποια κυρία που διαμαρτυρόταν εντός της αίθουσας είπε την εξής ατάκα: “Είδατε εδώ γκλομπ μπάτσου;“.

Δείτε το βίντεο:

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αξιωματικών της Αστυνομίας σε ανακοίνωσή της απαντά:

Εκφράζουμε την οργή και την αγανάκτησή μας για την απαράδεκτη, προκλητική και προσβλητική συμπεριφορά του Δημάρχου Αθηναίων κ. Χάρη ΔΟΥΚΑ, προς το σύνολο των Αστυνομικών της Χώρας, κατά τη διάρκεια πρόσφατης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων, όπου χαρακτήρισε τους Αστυνομικούς με την πεζοδρομιακή λέξη «μπάτσοι».

Φαίνεται ότι ο κ. Δήμαρχος, αδυνατεί να αντιληφθεί το ολίσθημα που διαπράττεται, όταν κάποιο δημόσιο πρόσωπο μετέρχεται φράσεις οι οποίες δε συνάδουν με το δημόσιο λόγο και σε κάθε περίπτωση η κοινωνία όχι μόνο τις έχει καταδικάσει, αλλά η ίδια είναι εκείνη που προσβλέπει και επιζητεί καθημερινά την αποτελεσματική προσφορά αστυνομικών υπηρεσιών.

Αντί, λοιπόν, να αναγνωρίζεται η δύσκολη και επικίνδυνη αποστολή του εργαζόμενου Αστυνομικού, αναγκαζόμαστε για μία ακόμη φορά, να στιγματίσουμε δημοσίως τη συμπεριφορά των λεγόμενων «προοδευτικών» και όχι μόνο.

Υ.Γ.: Ας μην λησμονούμε, όμως, ότι «οι ανώτεροι άνθρωποι αντέχουν τις προσβολές των κατωτέρων»…

Πλεύρης: Προσβάλλει τους αστυνομικούς

Θέση πήρε και ο Θάνος Πλεύρης σε ανάρτησή του στο Twitter, αναφέροντας πως «ο Δήμαρχος Αθηναίων, εκτός του ότι δεν ελέγχει την κατάσταση στο ΔΣ, δυστυχώς χρησιμοποιεί μέσα στο δημοτικό συμβούλιο αντί για τον όρο αστυνομικός, τον χυδαίο χαρακτηρισμό «μπάτσος», λέγοντας επί λέξει «είδατε εδώ μέσα γκλομπ Μπάτσου;», προσβάλλοντας τους αστυνομικούς».

Η απάντηση του Δήμου Αθηναίων

Μετά από αυτά, από το δήμο Αθηναίων ανακοινώθηκε: «Η γνωστή μονταζιέρα χτύπησε και πάλι. Ο Δήμαρχος Αθηναίων επανέλαβε, για να τη διαψεύσει, φράση δημότη, ο οποίος ισχυριζόταν ότι μέσα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου υπήρχε “γκλομπ μπάτσου”. Η φράση του δημότη “κόπηκε” σκοπίμως από το βίντεο που διακινήθηκε.

Όσο για την ανακοίνωση των συνδικαλιστών των αστυνομικών και τις αναφορές περί “κατωτέρων” για το πρόσωπο του Δημάρχου, απαντάμε με μια λέξη: Ντροπή!

ΥΓ.: Είναι δυνατόν συνδικαλιστικά όργανα της ΕΛ.ΑΣ. να υιοθετούν και να προωθούν προπαγάνδα και μονταρισμένα βίντεο κυβερνητικών trolls και του γνωστού σε όλους Πλεύρη;»

Σχετικά Άρθρα