Βίντεο ντοκουμέντο με τη συμμορία που άδειαζε σπίτια στα βόρεια προάστια- Επεισοδιακή καταδίωξη και σύλληψη

 Βίντεο ντοκουμέντο με τη συμμορία που άδειαζε σπίτια στα βόρεια προάστια- Επεισοδιακή καταδίωξη και σύλληψη

Βίντεο ντοκουμέντο από τη συμμορία των Ρομά που «χτυπούσε» σπίτια στα βόρεια προάστια της Αττικής και εξαρθρώθηκε ύστερα από καταδίωξη σε Νέα Ερυθραία και Κηφισιά, Σε αυτό φαίνονται τα άτομα που έχουν παραβιάσει την ισόγεια οικία στην Εκάλη, ενώ ο συνεργός τους παραμένει στο όχημα διαφυγής.

Το περιστατικό σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής, με 4 μέλη της συμμορίας να παραβιάζουν την μπαλκονόπορτα της προσόψεως της οικίας, αποκτώντας πρόσβαση στο εσωτερικό της, ενώ ο πέμπτος συνεργός ανέμενε στο εσωτερικό του οχήματος.

Κατά τη διαφυγή τους, οι δράστες εντοπιστήκαν αρχικά από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ που περιπολούσαν στην περιοχή να κινούνται επί της οδού Θησέως στη Νέα Ερυθραία, επιβαίνοντες στο «επιχειρησιακό» όχημα. Οι αστυνομικοί τούς κάλεσαν να ακινητοποιήσουν το όχημά τους, ωστόσο, ο οδηγός ανέπτυξε ταχύτητα και συνέχισε την πορεία του πραγματοποιώντας επικινδύνους ελιγμούς. Μάλιστα, μπήκε ακόμα και αντίθετα στην κανονική ροή κυκλοφορίας, θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια τόσο των διερχόμενων οδηγών όσο και των πεζών.

Οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ από κοινού με άλλους αστυνομικούς (Άμεση Δράση και ΖΗΤΑ) συνέχισαν να ακολουθούν το όχημα μέχρι και την περιοχή της Κηφισιάς, όταν αυτό κινήθηκε αντίθετα στην οδό Γρηγορίου Λαμπράκη, όπου εκεί αναγκάστηκε να αλλάξει πορεία, καθώς έρχονταν αρκετά οχήματα προς το μέρος του. Κατόπιν, οι δράστες πραγματοποίησαν απότομα οπισθοπορεία σε κάθετη οδό, με αποτέλεσμα το πίσω μέρος του οχήματος να προσκρούσει σε όχημα πολίτη, το οποίο κινούνταν στον συγκεκριμένο δρόμο.

Σε αυτό το σημείο, αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ αποβιβάστηκε από τη μηχανή του και ζήτησε από τον οδηγό να ακινητοποιήσει το όχημα. Ο οδηγός όχι μόνο δεν πειθάρχησε στις εντολές των αστυνομικών, αλλά ξεκίνησε την πορεία του οχήματος με κατεύθυνση προς το μέρος του αστυνομικού, ρισκάροντας ακόμα και να τον χτυπήσει σοβαρά. Ο αστυνομικός τότε πυροβόλησε μία φορά με το υπηρεσιακό του όπλο και στόχο την εμπρόσθια δεξιά ρόδα του αυτοκινήτου, η οποία και κατέληξε στη μεταλλική επιφάνεια πάνω από τη ρόδα του οχήματος.

Στη συνέχεια, ο οδηγός άλλαξε την πορεία του οχήματος και κινήθηκε μέσω της οδού Γρηγορίου Λαμπράκη σε άλλους δρόμους της Κηφισιάς, ενώ η ανεξέλεγκτη πορεία των κατηγορουμένων τερματίστηκε, όταν στη συμβολή της οδού Αγίας Παρασκευής με την οδό Αγίας Κυριακής στην Κηφισιά, προσέκρουσαν σε σταθμευμένα οχήματα και εγκατέλειψαν το όχημά τους διαφεύγοντας πεζοί.

Τελικά ύστερα από αναζητήσεις, οι αστυνομικοί κατάφεραν να περάσουν χειροπέδες σε τέσσερις από τους πέντε εμπλεκόμενους και να τους οδηγήσουν στο Τμήμα Ασφαλείας Κηφισιάς.

Σχετικά Άρθρα