ΣΥΡΙΖΑ: Εστιάζει σε Μητσοτάκη τις πολιτικές ευθύνες ενόψει της τελικής μάχης για την πρόταση δυσπιστίας

 ΣΥΡΙΖΑ: Εστιάζει σε Μητσοτάκη τις πολιτικές ευθύνες ενόψει της τελικής μάχης για την πρόταση δυσπιστίας

Στο πρόσωπο του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη εστιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ τις πολιτικές ευθύνες τουλάχιστον για το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, ενόψει και της αποψινής πολιτικής αντιπαράθεσης μεταξύ του πρωθυπουργού και των  πολιτικών αρχηγών των κομμάτων της αντιπολίτευσης πριν από την ονομαστική ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσαν οι ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ, της Νέας Αριστεράς και της Πλεύσης Ελευθερίας.

Το στίγμα έδωσε ο ίδιος ο Σωκράτης Φάμελλος, ο οποίος αφού χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα απέναντι στον  υπουργό Δικαιοσύνης Γιώργο Φλωρίδη κάνοντας λόγο για “χυδαίο παραλήρημα, με  απαράδεκτη φρασεολογία” καθώς είπε ότι “είναι «για τα μπάζα όσοι από τους πολιτικούς χρησιμοποιούν αυτό το θόλο πράγμα για τα μπαζώματα”, σημείωσε ότι “την εμπιστοσύνη και του λαού και της Ευρώπης έναντι της ελληνικής δημοκρατίας έχει κλονίσει η Κυβέρνηση και ο κος Μητσοτάκης” και αφού μίλησε για “συμφέροντα και δεσμεύσεις πίσω από το σχέδιο συγκάλυψης” διερωτήθηκε “ποιος παραποίησε και έδωσε σε συγκεκριμένα μέσα το παραποιημένο ηχητικό ντοκουμέντο;” υπογράμμισε “το σχέδιο συγκάλυψης από τις πρώτες ώρες του δυστυχήματος έγινε μέσα από το Μαξίμου και τα κεντρικά της ΝΔ”.

“Και από τα κεντρικά της ΝΔ και του Μαξίμου έχουν προέλθει και οι υποκλοπές, και οι χρήση και εξαγωγή παράνομου λογισμικού και οι απειλές στις ανεξάρτητες αρχές και ανώτατους δικαστικούς και η παράνομη διαχείριση και εκλογική χρήση των προσωπικών δεδομένων” ανέφερε και ξεκαθαρισε με αφορμή την πρόταση δυσπιστίας “Και όπως καταλαβαίνετε ότι όλα αυτά δεν αφορούν πλέον τον κύριο Καραμανλή Αλλά τον κ. Μητσοτάκη. Γιατί μετά το τραγικό δυστύχημα όλα όσα έχουν συμβεί, είναι επιλογές του Μαξίμου και όχι του κ. Καραμανλή. Να το πω απλά, είναι ευθύνη του κ. Μητσοτάκη τον οποίο καλύπτετε”.

Ίσως στο πλαίσιο αυτό δεν ήταν τυχαίο το γεγονός ότι ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος δεν ήταν παρών να απαντήσει στον πρώην υπουργό Κ. Αχ. Καραμανλή. Έτσι ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Δημήτρης Καλαματιανός απαντώντας στα όσα είπε ο κ Καραμανλής ζήτησε “τώρα απερίφραστη δήλωση στην Βουλή ότι παραιτείται της βουλευτικής του ασυλίας και δεν κρύβεται.” Και πρόσθεσε “Θα παραιτηθεί ο κ. Καραμανλής της υπουργικής του ασυλίας και να παραπεμφθεί στη δικαιοσύνη; Θέλετε να κάνουμε δήλωση εδώ ότι θα συσταθεί προανακριτική επιτροπή και σε μία συνεδρίαση θα παραπεμφθεί στη δικαιοσύνη; Ο ίδιος να το πει. Για να είναι καθαρό το μέτωπό του, να μην υπάρχει καμία σκιά, κανένα άγος, όχι μόνο για τον ίδιο, για όλη την κυβέρνηση. Θα το κάνει;”.

Νωρίτερα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης με αφορμή τη συμπλήρωσης τριών 24ωρων από τις αποκαλύψεις της εφημερίδας “Το Βήμα” για την “κρατική-επιτελική” μονταζιέρα στα ηχητικά των κρίσιμων συνομιλιών πριν από την σύγκρουση των δύο αμαξοστοιχιών στα Τέμπη τόνισε ότι η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη εξακολουθεί να ποιεί την νήσσαν και επανέφερε τα αμείλικτα ερωτήματα που προκύπτουν μετά τις επιβεβαιωμένες -και από το ίδιο το Μαξίμου- αποκαλύψεις για κοπτοραπτική των ηχητικών που είχαν ως στόχο την χειραγώγηση της κοινής γνώμης και την ενίσχυση του αφηγήματος περί ανθρώπινου λάθους. Και συγκεκριμένα:

– Ποιοι είχαν πρόσβαση στα ηχητικά;
– Ποιοι παρέλαβαν το στικάκι με τις συνομιλίες και ποιοι έκαναν αντίγραφά του;
– Ποιοι συμμετείχαν στο μοντάζ των ηχητικών;
– Ποιοι αποφάσισαν να σταλούν τα ηχητικά στις ανακριτικές αρχές με καθυστέρηση δύο ημερών;
– Ποιοι τα προώθησαν σε φιλοκυβερνητικά μέσα ενημέρωσης μονταρισμένα;
– Ποιος έδωσε στο “Πρώτο Θέμα” λίγες ώρες μετά την τραγωδία το μονταρισμένο υλικό των συνομιλιών;

“Ειδικά  το τελευταίο  ερώτημα θα μπορούσε να το απευθύνει ο ίδιος ο εισαγγελέας” δηλώνουν με νόημα από τον ΣΥΡΙΖΑ.

“Δεν έφταιγεν ο ίδιος, τόσος ήτανε” Το παρατεταμένο όμως χειροκρότημα όλων των βουλευτών της ΝΔ δείχνει το συνολικό πολιτικό τους μέγεθος” σχολίασε αργά χθες το βράδυ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης στο X και πρόσθεσε “Γίγαντες στη συγκάλυψη, νάνοι στη συναίσθηση. Είναι πλέον συνυπεύθυνοι.”

Παράλληλα σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται “Σήμερα (…χθες) στη Βουλή έπεσαν οι μάσκες. Κυριάκος Μητσοτάκης και Κώστας Καραμανλής είναι και επισήμως πια οι δυο όψεις του ίδιου νομίσματος. Ο ένας μίλησε εξ ονόματος του άλλου, με τη βεβαιότητα της αιώνιας αλληλεγγύης ανάμεσά τους. Άλλωστε, γνωρίζουν καλά ότι η τύχη του ενός είναι άμεσα συνδεδεμένη με την τύχη του άλλου. Μαζί πορεύτηκαν εξ αρχής με στόχο τη συγκάλυψη, μαζί θα συνεχίσουν μέχρι τελικής πτώσης. Τα δυο μεγάλα τζάκια της Δεξιάς με porte-parole – συνήγορο υπεράσπισης τον ακροδεξιό Βορίδη δίνουν ρεσιτάλ πολιτικού κυνισμού και αθλιότητας. Το έγκλημα των Τεμπών θα διαλευκανθεί, παρά τις απέλπιδες προσπάθειες τους να το συγκαλύψουν. Η απόδοση Δικαιοσύνης αποτελεί λαϊκό αίτημα που δεν θα αφήσουμε να καεί στα τζάκια της Δεξιάς και στις θεωρίες συνωμοσίας της Ακροδεξιάς.”.

Σχετικά Άρθρα