Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα για την τραγωδία των Τεμπών (εικόνες)

 Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα για την τραγωδία των Τεμπών (εικόνες)

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή πραγματοποιείται αυτήν την ώρα από οργανώσεις και κόμματα της Αριστεράς για τα Τέμπη, ενώ συνεχίζεται για τρίτη ημέρα η συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη. «Οι εξεταστικές επιτροπές δεν αρκούν, η πραγματική απονομή δικαιοσύνης χρειάζεται την πίεση του λαού, των εργαζομένων και της νεολαίας. Θα είμαστε στους δρόμους δείχνοντας ότι το έγκλημα στα Τέμπη δεν θα ξεχαστεί. Οι ζωές μας πάνω από τα κέρδη τους, καμιά συγκάλυψη πολιτικών και ποινικών ευθυνών των υπευθύνων», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση για την συγκέντρωση.

Παράλληλα, προστίθεται: «Να τιμωρηθούν όλοι οι υπεύθυνοι, άρση ασυλίας Καραμανλή και όλων των εμπλεκόμενων πολιτικών προσώπων, επανεθνικοποίηση των σιδηροδρόμων χωρίς αποζημίωση και με κοινωνικό δημοκρατικό έλεγχο, αγώνας για την ήττα της κυβέρνησης και των πολιτικών της».

Λίγο μετά τις 19:30 ο κόσμος άρχισε να συγκεντρώνεται μπροστά από το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.

Κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα, οι συγκεντρωμένοι ζητούν να αποδοθεί δικαιοσύνη για τις 57 ψυχές του σιδηροδρομικού δυστυχήματος και να τιμωρηθούν οι ένοχοι.

«Πουλήσατε τα πάντα, είστε δολοφόνοι. Με αίμα φοιτητών βουλιάζει το βαγόνι», φωνάζουν οι φοιτητές που δίνουν το «παρών» στη διαμαρτυρία, ενώ δεν ξεχνούν να αναφερθούν και στα ιδιωτικά πανεπιστήμια.

«Οι ιδιωτικοποιήσεις δολοφονούν. Άμεση άρση της ασυλίας, να αποδοθούν τώρα οι ευθύνες για το έγκλημα στα Τέμπη. Κάτω η κυβερνητική πολιτική της φτώχειας. Τα ιδιωτικά πανεπιστήμια δεν θα περάσουν», γράφει το πανό που κρατούν οι φοιτητές.

Σχετικά Άρθρα