Σολτς: Έχω να μιλήσω με τον Πούτιν από το 2022 -Γιατί απέτυχαν οι διαπραγματεύσεις Ρωσίας-Ουκρανίας

 Σολτς: Έχω να μιλήσω με τον Πούτιν από το 2022 -Γιατί απέτυχαν οι διαπραγματεύσεις Ρωσίας-Ουκρανίας

Ο καγκελάριος της Γερμανίας Όλαφ Σολτς αποκάλυψε ότι έχει να μιλήσει με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν από τον Δεκέμβριο του 2022, αν και νωρίτερα μιλούσαν πιο συχνά. Σε συνέντευξή του που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη σε γερμανικά μέσα ενημέρωσης ο Σολτς είπε ότι μετά το ξέσπασμα του πολέμου, η Ρωσία και η Ουκρανία προσπάθησαν να διαπραγματευτούν, αλλά η Μόσχα δεν είχε σοβαρή πρόθεση.

  • «Οι συνομιλίες απέτυχαν επειδή η Ρωσία τις χρησιμοποίησε μόνο ως πρόσχημα για να μετακινήσει τα στρατεύματά της στα ανατολικά για μια μεγάλη επίθεση», δήλωσε ο Σολτς.

Ο Γερμανός καγκελάριος αναφέρθηκε και στην επίσκεψή του στη Μόσχα τον Φεβρουάριο του 2022, λίγο πριν αρχίσει η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Για το περιβόητο μακρύ τραπέζι στο οποίο κάθισε για τη συνάντηση με τον Ρώσο ηγέτη ο Σολτς εξήγησε ότι το διάλεξε ο Πούτιν γιατί «ανησυχούσε για τον κοροναϊό».

Τέλος, ο Σολτς, ο οποίος έχει συχνά επικριθεί επειδή αρνείται να στείλει πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς Taurus για να βοηθήσει την Ουκρανία, υπερασπίστηκε τον εαυτό του: «Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να διασφαλίσουμε ότι ο πόλεμος δεν θα κλιμακωθεί».

Δεσμεύτηκε, μάλιστα, ότι η Γερμανία «θα συνεχίσει να το κάνει για όσο διάστημα χρειαστεί» και πρόσθεσε ότι ο Πούτιν δεν πρέπει να υπολογίζει ότι η υποστήριξη προς την Ουκρανία θα μειωθεί με τον καιρό.

Σχετικά Άρθρα