Πρόταση δυσπιστίας: Νέες πληροφορίες για το πλαίσιο της ομιλίας Μητσοτάκη

 Πρόταση δυσπιστίας: Νέες πληροφορίες για το πλαίσιο της ομιλίας Μητσοτάκη

Τις δικές του απαντήσεις αναμένεται να δώσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης για το δυστύχημα στα Τέμπη στην αποψινή του ομιλία στη Βουλή και στη συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης  αποδομώντας παράλληλα τις κατηγορίες.

Κάνοντας έναν απολογισμό των δυο προηγούμενων ημερών στην κυβέρνηση, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, λένε ότι είναι οι μόνοι που δίνουν καθαρές απαντήσεις για την ουσία της υπόθεσης των Τεμπών μέσα από τις τοποθετήσεις τόσο των υπουργών όσο και των βουλευτών.

Αυτό που επίσης διαπιστώνουν είναι μια σύγχυση στην αντιπολίτευση με τους εκπροσώπους των κομμάτων αλλά και τους αρχηγούς τους να μην ενδιαφέρονται για το τι συνέβη πριν και μετά το δυστύχημα στα Τέμπη ούτε και να προτείνουν τι πρέπει να γίνει.

Έλεγαν επίσης ότι αυτό που αποτελεί τη μοναδική τους έγνοια είναι πως θα ρίξουν την κυβέρνηση και το λένε και ανοιχτά και παραπέμπουν σε όσα είπε ο κ. Νίκος Παππάς στα περί προσυνεννόησης πριν καν το δημοσίευμα του «Βήματος» στο οποίο και «πάτησαν» για την πρόταση δυσπιστίας.

Στέκονται επίσης στις διαδοχικές εμφανίσεις του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ και συμβούλου του κ. Κασσελάκη, Νίκου Φαραντούρη ο οποίος δεν παίρνει τίποτα πίσω από αυτά που είπε ευχόμενος η Ευρωπαία εισαγγελέας να ρίξει την κυβέρνηση.

Όπως τονίζουν στην κυβέρνηση οι δηλώσεις Φαραντούρη εντάσσονται στο πλαίσιο που έχει βάλει καιρό τώρα ο Παύλος Πολάκης: «να ρίξουμε το Μητσοτάκη και να τους βάλουμε όλους φυλακή για να κυβερνήσουμε εμείς». Και επισημαίνουν: Για όλα αυτά θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές. Είναι ένα από τα διακυβεύματα της 9η Ιουνίου.

Σχετικά Άρθρα