Nέες δηλώσεις Παππά: Δεν υπήρξε προσυνεννόηση για την πρόταση δυσπιστίας-Η αντίδραση του ΠΑΣΟΚ

 Nέες δηλώσεις Παππά: Δεν υπήρξε προσυνεννόηση για την πρόταση δυσπιστίας-Η αντίδραση του ΠΑΣΟΚ

Αρνείται πως προϋπήρχε συνεννόηση των κομμάτων για την κατάθεση της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης ο Νίκος Παππάς, αναφέροντας στην εκπομπή του OPEN «Ώρα Ελλάδος» πως το ΠΑΣΟΚ έβγαλε σχετική ανακοίνωση όταν έγιναν οι επικοινωνίες του Νίκου Ανδρουλάκη με τους αρχηγούς των κομμάτων.

«Είναι ευχής έργον που έχει γίνει αυτή η συνεννόηση με το ΠΑΣΟΚ (για την πρόταση δυσπιστίας). Κατά την γνώμη μου έπρεπε να είχε ωριμάσει και πιο πριν. Αυτή τη στιγμή γίνεται μια συστηματική προσπάθεια από την ΝΔ να δαιμονοποιηθεί η προσπάθεια συνεννόησης των προοδευτικών δυνάμεων. Οι προοδευτικές δυνάμεις βρέθηκαν μπροστά σε ένα αμείλικτο δίλημμα. Καμία από αυτές δεν είχε τους 50 βουλευτές για να ασκήσει το ύψιστο κοινοβουλευτικό μέσο πίεσης που είναι η πρόταση δυσπιστίας και έρχονταν από την κοινωνία ένα τεράστιο κύμα αξίωσης, διαφάνειας. Στο κείμενο που έχουμε συνυπογράψει 4 κοινοβουλευτικές ομάδες, δεν μιλάει μόνο για τα Τέμπη, μιλάει και για τη διαρροή στοιχείων εκλογέων»,  ανέφερε αρχικά ο κ. Παππάς

Και σημειώνει «δεν υπήρξε προσυνεννόηση για το θέμα της κατάθεσης της πρότασης δυσπιστίας. Το να φτάσουμε σε αυτή τη διαδικασία είναι προϊόν ωρίμανσης και προφανώς ζυμώσεων. Δεν υπάρχει τίποτα κρυφό, μεμπτό και επιλήψιμο. Η ιδέα της πρότασης δυσπιστίας κυκλοφορούσε και πιο πριν. Είχε κάνει πρόταση και η Νέα Αριστερά με αφορμή το άρθρο 16. Άρα, δεν κατάλαβα προς τι η έκπληξη;».

Και ο Α. Σπυρόπουλος από το ΠΑΣΟΚ τόνισε με τη σειρά του πως «προφανώς δεν υπήρξε καμία προσυνεννόηση. Είναι προφανές πως το ΠΑΣΟΚ δεν ζυμώνεται».

Ο κ. Παππάς τόνισε επίσης πως «σήμερα είναι η ημέρα που πρέπει να απολογηθεί η ΝΔ».

Θύελλα αντιδράσεων μετά την δήλωση Παππά 

Υπενθυμίζεται πως την Τετάρτη ο κ. Παππάς ρωτήθηκε από τον αναπληρωτή υπουργό Νίκο Παπαθανάση γιατί κατατέθηκε η πρόταση δυσπιστίας και, μιλώντας στην εκπομπή του Σεραφείμ Κοτρώτσου «Η επόμενη μέρα» στο  Action24, απάντησε: «Και ποιος σας είπε ότι δεν υπήρχαν συζητήσεις μεταξύ των κομμάτων της αντιπολίτευσης που δεν είδαν το φως της δημοσιότητας εδώ και κάποιες ημέρες; Είχε ήδη ωριμάσει η σκέψη. Αυτά αντιλαμβάνεστε ότι δεν γίνονται από το βράδυ ως το πρωί. Είναι συντεταγμένα κόμματα, να μην υπάρχουν αιφνιδιασμοί. Δεν μπορώ να σας πω κάτι παραπάνω».

Ο Νίκος Παππάς υπενθύμισε την υπόθεση Ασημακοπούλου, υπογραμμίζοντας ότι από τότε υπήρξε η σκέψη της κλιμάκωσης των αντιδράσεων κατά της κυβέρνησης, οπότε μετά και τις τελευταίες εξελίξεις στα Τέμπη, κρίθηκε ως κατάλληλη η στιγμή να προβούν τα κόμματα στην πρόταση δυσπιστίας.

«Πυρά» από Μαρινάκη – Βορίδη

Οι χτεσινές δηλώσεις (27/3) του Νίκου Παππά σχολιάστηκαν από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Παύλο Μαρινάκη, κατά την ομιλία του στη Βουλή.

«Ο κ. Παππάς -του ξέφυγε μάλλον- είπε απόψε ότι υπήρχε προσυνεννόηση μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ. Γι’ αυτό ήρθε σήμερα ο κ. Ανδρουλάκης να πετάξει λάσπη στον ανεμιστήρα και να μιλήσει για κοινωνικές εκδηλώσεις», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

Σημειώνεται πως ο κ. Ανδρουλάκης αναφερόταν σε δημοσίευμα του ieidiseis.gr, σύμφωνα με το οποίο δύο στελέχη της κυβέρνησης βρέθηκαν με τον επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη. «Δεν ήταν στελέχη του ΠΑΣΟΚ ή άλλων κομμάτων, οι δικοί σας υπουργοί ήταν».

Ο κ. Βορίδης δήλωσε ότι η τοποθέτηση του Νίκου Παππά γεννά ερωτηματικά. «Λέει ψέματα ο κ. Παππάς; Πρέπει να απαντήσετε. Είναι ψεύτης;» διερωτήθηκε ο Μάκης Βορίδης από την πλευρά του.

Στο ερώτημα του κ. Βορίδη αν λέει ψέματα ο Νίκος Παππάς, ο Δημήτρης Μάντζος απάντησε ότι πρόκειται για «φαντασιώσεις».

Έντονη αντίδραση από Νέα Αριστερά

Πηγές της Νέας Αριστεράς, σχολιάζοντας τις αναφορές Παππά, σημείωναν πως ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ «προσέφερε στη Νέα Δημοκρατία μία πολύτιμη υπηρεσία».

«Δεν γνωρίζουμε σε τι παρασκηνιακές διαβουλεύσεις αναφέρεται ή επινοεί εκ των υστέρων ο κύριος Παππάς. Ξέρουμε όμως ότι χρειάστηκε να περάσουν 24 και πλέον ώρες από την αποκάλυψη της Κυριακής, αντιπαραθετικές διαρροές και ένα ακατάληπτο μήνυμα του κυρίου Κασσελάκη, για να καταλήξει τελικά ο ΣΥΡΙΖΑ να υπογράψει την πρόταση δυσπιστίας», τόνιζαν οι ίδιες πηγές και συνέχιζαν:

«Ξέρουμε επίσης ότι η Νέα Αριστερά κατέθεσε δημόσια την πρόσκληση στα κόμματα της δημοκρατικής αντιπολίτευσης για την υποβολή πρότασης δυσπιστίας στις 6 Μαρτίου. Ξέρουμε επιπλέον, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έσπευσε να την αρνηθεί με το επιχείρημα -δια στόματος της κυρίας Κεχαγιά- ότι μια πρόταση δυσπιστίας θα συσπειρώσει τη Νέα Δημοκρατία και έτσι εξυπηρετεί την κυβέρνηση».

«Ξέρουμε τέλος, ότι το πρωί της 24ης Μαρτίου ο Αλέξης Χαρίτσης δήλωσε με σαφήνεια ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη πρέπει να πέσει.

Αργότερα ο κύριος Ανδρουλάκης επανέφερε την πρόταση της Νέας Αριστεράς την οποία προφανώς στηρίξαμε. Όλα αυτά είναι γεγονότα. Όπως γεγονός είναι ότι ο κύριος Παππάς με τη δήλωσή του προσέφερε σήμερα μια πολύτιμη υπηρεσία στη Νέα Δημοκρατία. Το γιατί επέλεξε να το κάνει ας το απαντήσει ο ίδιος ή ο πρόεδρος του κόμματος του», κατέληγαν από τη ΝΕΑΡ.

ΠΑΣΟΚ: Δεν υπήρξε προσυνεννόηση για την κατάθεση της πρότασης δυσπιστίας

Διέψευσε το ΠΑΣΟΚ τον Νίκο Παππά ότι υπήρξε προσυνεννόηση για την κατάθεση της πρότασης δυσπιστίας.

Σχόλιο του Γραφείου τύπου του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ αναφέρει:

“Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, ανακοίνωσε την πρωτοβουλία του για κατάθεση πρότασης δυσπιστίας το μεσημέρι της Κυριακής 24 Μαρτίου με βιντεοσκοπημένο μήνυμά του.

Οι τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον κ. Φάμελλο, τον κ. Κουτσούμπα, τον κ. Χαρίτση και την κα Κωνσταντοπούλου έγιναν κατά σειρά κοινοβουλευτικής δύναμης την Τρίτη 26 Μαρτίου από τις 10 το πρωί και μετά.

Οι αρχηγοί των κοινοβουλευτικών κομμάτων που δέχτηκαν να συνυπογράψουν, έλαβαν το κείμενο της πρότασης στις 11 το πρωί.

Όλα τα υπόλοιπα είναι φαντασιώσεις”.

Σχετικά Άρθρα