“Τα έμπλεξαν” Μαρινάκης- Σκέρτσος: Φιλική ή …μύθευμα η συνάντηση των δύο υπουργών με τον Βαγγέλη Μαρινάκη;

 “Τα έμπλεξαν” Μαρινάκης- Σκέρτσος: Φιλική ή …μύθευμα η συνάντηση των δύο υπουργών με τον Βαγγέλη Μαρινάκη;

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης επιβεβαίωσε ότι δύο υπουργοί της κυβέρνησης συναντήθηκαν με τον εκδότη των εφημερίδων «ΤΑ ΝΕΑ», «ΤΟ ΒΗΜΑ» και του τηλεοπτικού σταθμού Mega Βαγγέλη Μαρινάκη. Παράλληλα, όμως, ο Άκης Σκέρτσος από το βήμα της Βουλής την χαρακτήριζε “μύθευμα” για να προκαλέσει την έντονη αντίδραση του Παναγιώτη Δουδωνή και Μιχάλη Κατρίνη από το ΠΑΣΟΚ. Όλα αυτά περιπλέκουν, αναμφίβολα, την γραμμή της κυβέρνησης δεδομένου ότι ο Μάκης Βορίδης είχε αποκαλέσει “εντολοδόχο συμφερόντων” (αναφερόμενος στον εκδότη του “Βήματος”) τον Νίκο Ανδρουλάκη.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε λόγο για φιλική συνάντηση το βράδυ της Κυριακής, επιβεβαιώνοντας την αναφορά για τη συνάντηση των δύο υπουργών με τον Βαγγέλη Μαρινάκη που έκανε δύο φορές στη Βουλή ο Νίκος Ανδρουλάκης, απαντώντας με αυτό τον τρόπο στις κατηγορίες που του είχαν εκτοξεύσει κυβερνητικά στελέχη περί «θυρωρού» συμφερόντων.

Πάντως στη Βουλή ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος μετά από σχετική ερώτηση του Μιχάλη Κατρίνη απάντησε: «Θεωρώ πρόβλημα ότι σε αυτή την αίθουσα εισέρχονται και συζητούνται παραπολιτικά μυθεύματα, πράγματα τα οποία ατεκμηρίωτα κυκλοφορούν από δω κι από κει, χωρίς να μπορεί κάποιος να τα επιβεβαιώσει. Αυτό είναι και το πρόβλημα που καλούμαστε να διαχειριστούμε σ’ αυτή την υπόθεση. Το γεγονός ότι επιτρέψατε εσείς, ως κόμματα της αντιπολίτευσης, να εισέλθουν μέσα στην Βουλή, στον επίσημο πολιτικό και αντιπολιτευτικό λόγο, οι θεωρίες συνωμοσίας. Αυτό θεωρώ ότι είναι πρόβλημα, που κατατρώει την εμπιστοσύνη των πολιτών».

Ο βουλευτής Επικρατείας ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής,  Παναγιώτης Δουδωνής από το βήμα της Βουλής απευθυνόμενος στον Άκη Σκέρτσο, υπογράμμισε: «Αλλά ξέρετε κ. Σκέρτσο, συμφωνούμε σε κάτι. Είναι σπάνια ευκαιρία ότι συμφωνούμε σε κάτι, οπότε θέλω να το επισημάνω. Είπατε ότι εισάγονται στην αίθουσα και είναι πολύ προβληματικό, μυθεύματα και παραπολιτικά. Ναι, συμφωνούμε ότι πράγματι εισάγονται μυθεύματα στην αίθουσα γιατί, -επειδή τα χαρακτηρίσατε μυθεύματα-, μύθευμα είναι το ότι τα χαρακτηρίσατε μυθεύματα».

«Είναι ένα μετα-μύθευμα, ξέρετε. Γιατί ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος χθες μίλησε για την περίφημη συνάντηση των δύο υπουργών Επικρατείας σε σπίτι συμφερόντων. Έτσι το λένε, δεν έχει ονοματεπώνυμο, -να το ξέρετε-, είναι σπίτι συμφερόντων. Είπε λοιπόν ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, «για αντιπερισπασμό προσπάθησε ο κ. Ανδρουλάκης, να χρησιμοποιήσει δημοσιεύματα και κοινωνικές συναντήσεις». Αυτό όμως που ξαναείπε σήμερα, είναι ότι «το ΠΑΣΟΚ έφερε στη Βουλή ως επιχείρημα για μια συνάντηση, η οποία ήταν σε φιλικό επίπεδο. Δεν είχε καμία σχέση». Άρα έγινε ή δεν έγινε; Έγινε, λέει ο κ. Μαρινάκης. Άρα, είναι μύθευμα το ότι το αρνείστε, κ. Σκέρτσο», πρόσθεσε.

Σχετικά Άρθρα