Πρόταση δυσπιστίας: Τα βλέμματα στην ομιλία Καραμανλή-Αισιοδοξία στη ΝΔ ότι θα βγει κερδισμένη στη συζήτηση

 Πρόταση δυσπιστίας: Τα βλέμματα στην ομιλία Καραμανλή-Αισιοδοξία στη ΝΔ ότι θα βγει κερδισμένη στη συζήτηση

Στο γαλάζιο στρατόπεδο κυριαρχεί η αίσθηση πως η κυβέρνηση θα βγει τελικά κερδισμένη από την τριήμερη συζήτηση στην Βουλή επι της προτάσεως δυσπιστίας που κατέθεσαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Κατά την χθεσινή πρώτη ημέρα της συνεδρίασης, το κλίμα στην κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ ήταν ιδιαίτερα καλό και στα γαλάζια πηγαδάκια κυριαρχούσε η εκτίμηση πως η πρόταση δυσπιστίας θα καταφέρει να συσπειρώσει την εκλογική βάση της παράταξης λίγο πριν τις Ευρωεκλογές. 

Ειδικότερα, στις κατ ιδίαν συζητήσεις των βουλευτών της πλειοψηφίας επικρατούσε η άποψη πως τα κόμματα της αντιπολίτευσης δίνουν την ευκαιρία στην κυβέρνηση να διορθώσει άμεσα τους λανθασμένους χειρισμούς που έκανε το τελευταίο διάστημα.

Πιο συγκεκριμένα, έμπειρα κοινοβουλευτικά στελέχη της κυβερνώσας παράταξης ανέφεραν χαρακτηριστικά πως κατά την τριήμερη συζήτηση στην Βουλή, θα αντιστραφεί η «χαλαρή» εικόνα των λιγοστών βουλευτών στα έδρανα της Ολομέλειας που παρατηρήθηκε την περασμένη εβδομάδα κατά τη συζήτηση του πορίσματος της εξεταστικής επιτροπής, η απουσία του πρώην υπουργού Κώστα Καραμανλή και η απουσία του πρωθυπουργού.

  • Σήμερα, αναμένεται να τοποθετηθεί από το βήμα της βουλής ο πρώην υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστας Καραμανλής και να απαντήσει στις επικρίσεις της αντιπολίτευσης τόσο επι της ουσίας για την επίμαχη σύμβαση 717 όσο και στα περί «κρυπτόμενου» που ακούστηκαν το προηγούμενο διάστημα.

Αύριο Πέμπτη αναμένεται και η τοποθέτηση του πρωθυπουργού.

Στο επίκεντρο των γαλάζιων συζητήσεων βρέθηκε και η πρόταση του Στέφανου Κασσελάκη για διπλές εκλογές με παρουσία διεθνών παρατηρητών κάνοντας τους βουλευτές της πλειοψηφίας να μιλούν για «δώρο» του ΣΥΡΙΖΑ. Ταυτίζονταν πλήρως με την δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Παύλου Μαρινάκη που δήλωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «περνά σε άλλη πίστα και από την πολιτική γελοιοποίηση γίνεται υπονομευτής του πολιτεύματος» και τόνιζαν πως  «τουλάχιστον το ΠΑΣΟΚ παραμένει ο σοβαρός πόλος της κεντροαριστεράς».

  • Ταυτόχρονα υπογράμμιζαν πως η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ αναδεικνύει ακόμα περισσότερο την ανάγκη πολιτικής σταθερότητας που έχει ανάγκη η χώρα και την ύπαρξη ισχυρής και αξιόπιστης κυβέρνησης.  

Τις τελευταίες ώρες ακούγεται έντονα στους διαδρόμους της Βουλής, πως αύριο το βράδυ κατά την ψηφοφορία της πρότασης δυσπιστίας της κυβέρνησης, η ΝΔ μπορεί να βγεί ενισχυμένη κατά έναν επιπλέον βουλευτή. Σύμφωνα με πληροφορίες, ενδέχεται ο ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Κατσιβάρδας που αποχώρησε από την κοινοβουλευτική ομάδα των Σπαρτιατών, να δώσει «ψήφο εμπιστοσύνης» στη ΝΔ

Σχετικά Άρθρα