Κόντρα Ρωμανού Φαραντούρη με αφορμή τις δηλώσεις για την Ευρωπαία εισαγγελέα-“Να απομακρυνθεί από το ευρωψηφοδέλτιο”

 Κόντρα Ρωμανού Φαραντούρη με αφορμή τις δηλώσεις για την Ευρωπαία εισαγγελέα-“Να απομακρυνθεί από το ευρωψηφοδέλτιο”

Νέα πολιτική αντιπαράθεση ξέσπασε με αφορμή τις δηλώσεις του Νικόλα Φαραντούρη, υποψήφιου Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, που πραγματοποιήθηκαν στην εκπομπή One Talk με παρουσιαστή τον Τάκη Χατζή. Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Νίκος Ρωμανός ζητεί την απομάκρυνση του κ. Φαραντούρη από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ τον κατηγορεί ότι περιφρονεί τους θεσμούς.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στη δήλωσή του:

«Χθες βράδυ, μέσα σε λίγα λεπτά, ο κ. Φαραντούρης είπε ότι είναι «ευχής έργον να ρίξει την κυβέρνηση η Ευρωπαία Εισαγγελέας» και ότι δεν έχει σημασία τι λέει ο Άρειος Πάγος, αφού «στη χούντα έλεγε ότι θα επικρατήσει η Επανάσταση», γυρίζοντάς μας στις πιο σκοτεινές εποχές.

Επιβεβαιώνει ότι η περιφρόνηση των θεσμών και η υπονόμευση της Δημοκρατίας είναι συνυφασμένες με τον ΣΥΡΙΖΑ και υπό τη νέα του ηγεσία. Η μόνη τους έγνοια για τους θεσμούς είναι πώς θα τους εργαλειοποιήσουν για να ρίξουν την κυβέρνηση, όπως όταν κυβέρνησαν ήταν πώς θα τους εργαλειοποιήσουν για να κλείσουν φυλακή τους πολιτικούς τους αντιπάλους.

Μετά από αυτές τις αδιανόητες δηλώσεις, θεωρούμε αυτονόητο ότι ο κ. Φαραντούρης δεν θα είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής.»

Καλεσμένος στην εκπομπή του Τάκη Χατζή One Talk, ο Νικόλας Φαραντούρης αναφέρθηκε στα γεγονότα των τελευταίων ημερών και στις αποκαλύψεις σχετικά με στοιχεία για το δυστύχημα των Τεμπών, αλλά και στις κινήσεις σε πανευρωπαϊκό επίπεδο για τη λειτουργία της δικαιοσύνης στη χώρα μας.

«Ευχής έργο να ρίξει την κυβέρνηση η ευρωπαία εισαγγελέας», ανέφερε ο καθηγητής Ευρωπαϊκού Δικαίου. «Η Ευρωπαία εισαγγελέας είναι μία εγνωσμένου κύρους γυναίκα. Συνεργάζεται με όλα τα κράτη-μέλη και κάποιοι επιχείρησαν να την αποδομήσουν. Η κυρία Κοβέσι έριξε την κυβέρνηση στη Ρουμανία και θα ήταν ευχής έργον αν ρίξει και τη δική μας», τόνισε συγκεκριμένα.

«Εάν αποκρύπτει σκάνδαλα, ναι. Εάν δεν θέλει να διαλευκάνει υποθέσεις, ναι», πρόσθεσε. «Μας μπλοκάρουν απ’ το να βρούμε την αλήθεια. Μας μπλοκάρουν απ’ να αποδώσουμε δικαιοσύνη».

«Είναι βασικό όργανο της Ε.Ε.», είπε, και σε αναφορά σχετικά με τον Άρειο Πάγο, ο Σύμβουλος Ευρωπαϊκής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε το εξής: «Ο Άρειος Πάγος στη Χούντα έλεγε πως η Επανάσταση επικρατείσασα παράγει Δίκαιο…».

Σχετικά Άρθρα