Κατακεραυνώνει Φλωρίδη ο Καζαμίας: Με γλώσσα Αυριανισμού ο υπουργός Δικαιοσύνης στη Βουλή

 Κατακεραυνώνει Φλωρίδη ο Καζαμίας: Με γλώσσα Αυριανισμού ο υπουργός Δικαιοσύνης στη Βουλή

Tην αντίδραση του κοινοβουλευτικού εκπρόσωπου της Πλεύσης Ελευθερίας Αλέξανδρου Καζαμία, προκάλεσε η φράση του υπουργού Δικαιοσύνης Γιώργου Φλωρίδη πως «όσοι χρησιμοποιούν μια θολή επιχειρηματολογία για τα μπαζώματα στο σημείο του δυστυχήματος, αυτοί είναι για τα μπάζα».

«Οι εκφράσεις που χρησιμοποίησε, ιδίως η καταληκτική του φράση ‘είστε για τα μπάζα’, είναι εντελώς απρεπείς, για έναν υπουργό Δικαιοσύνης, ιδίως τη στιγμή που συζητάμε για ένα θέμα που άπτεται άμεσα του ρόλου της δικαιοσύνης. Αυτή η αντικοινοβουλευτική γλώσσα δεν πρέπει να ακούγεται εδώ και δεν δείχνει την απαιτούμενη ευαισθησία, για τη σοβαρότητα του δυστυχήματος που συζητάμε», είπε ο Αλέξανδρος Καζαμίας.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Πλεύσης Ελευθερίας, σχολίασε πως ο τρόπος που μίλησε σήμερα στη Βουλή ο κ. Φλωρίδης «παραπέμπουν σε μια παλιά γλώσσα, τη γλώσσα του Αυριανισμού».

«Νομίζω ότι αυτόν τον ρόλο θέλατε να παίξετε σήμερα. Να εμφανιστείτε ως σημερινής Αυριανιστής. Φοβάμαι ότι αποτύχατε. Αποτύχατε διότι τα επιχειρήματά σας είναι έωλα και η προσφυγή σας σε αυτή τη γλώσσα, δείχνει ότι δεν έχετε επιχειρήματα», είπε ο κ. Καζαμίας και υπενθύμισε ότι το κόμμα του ψήφισε για τη συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής, τον Νοέμβριο και ότι η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου έχει καταθέσει όλα τα πρακτικά της εξεταστικής επιτροπής στον Εφέτη ειδικό ανακριτή που διερευνά την υπόθεση.

«Πριν πέντε μέρες κάνατε μια δήλωση για τον κ. Καραμανλή και είπατε ότι στη θέση του δεν θα είχατε βάλει υποψηφιότητα. Και όμως ο κ. Καραμανλής έβαλε υποψηφιότητα. Υπάρχει κραυγαλέα αντίφαση, η κυβέρνηση στην οποία ανήκετε προστατεύει τον κ. Καραμανλή, και αυτό είναι ζήτημα που απασχολεί τους πολίτες και γι αυτό νιώθουν ότι οι θεσμοί υπονομεύονται από την πολιτική που ακολουθείτε συστηματικά σε αυτό το θέμα», είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Πλεύσης Ελευθερίας.

Σχετικά Άρθρα