Χρήστος Στυλιανίδης: Άστοχη, άτοπη και καταχρηστική η πρόταση δυσπιστίας, με λογική λαϊκισμού, άκρων και “τραμπισμού”

 Χρήστος Στυλιανίδης: Άστοχη, άτοπη και καταχρηστική η πρόταση δυσπιστίας, με λογική λαϊκισμού, άκρων και “τραμπισμού”

Άτοπη, άστοχη και καταχρηστική χαρακτήρισε την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης για την υπόθεση των Τεμπών, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Χρήστος Στυλιανίδης, τονίζοντας ότι «η διερεύνηση του τραγικού αυτού σιδηροδρομικού δυστυχήματος βρίσκεται αποκλειστικά στη δικαστική διαδικασία».

«Η πρόταση δυσπιστίας αποτελεί αιχμή προς τη δικαιοσύνη ότι δεν μπορεί να εξυπηρετήσει ένα τέτοιο μείζον θέμα, για το οποίο είναι αρμόδια, και να ρίξει φως σε ένα τέτοιο τραγικό συμβάν», τόνισε και συμπλήρωσε: «Η πρόταση δυσπιστίας της αντιπολίτευσης είναι επίσης άστοχη γιατί κατατίθεται λίγο πριν από τις ευρωεκλογές κατά μιας κυβέρνησης η οποία εξελέγη πριν από ένα χρόνο με συντριπτική πλειοψηφία παρότι βίωσε αυτό το συμβάν, πριν από τις δύο τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις».

Στη συνέχεια μίλησε για λογική «λαϊκισμού, των άκρων και του “τραμπισμού”», λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν είναι λίγο πράγμα για τη δημοκρατία να μπαίνουμε, συχνά, σε τέτοιες διαδικασίες που, ουσιαστικά αμφισβητούν την ίδια τη λαϊκή βούληση. Και θα έλεγα ότι πρέπει να προσέξουμε πάρα πολύ, σε μια περίοδο όπου η Δημοκρατία βάλλεται πανταχόθεν από αυταρχικά καθεστώτα παγκοσμίως. Και ενώ στη Ρωσία αλλά και στις Ηνωμένες Πολιτείες συζητάμε όλοι και κριτικάρουμε τον “τραμπισμό“, ερχόμαστε εμείς ουσιαστικά, να ενισχύουμε τη λογική του λαϊκισμού των άκρων. Στα πάντα να βλέπουμε συνωμοσίες, να βλέπουμε ότι επιχειρείται κουκούλωμα συγκεκριμένων γεγονότων, ενώ τα γεγονότα ακόμη είναι μπροστά μας, τα ξέρουμε και η Δικαιοσύνη προσπαθεί με κάθε τρόπο να τα αναλύσει για να καταλήξει σε μια δικαστική απόφαση».

Όπως ανέφερε ο υπουργός Ναυτιλίας, «η όλη προσπάθεια της αντιπολίτευσης είναι μια διελκυστίνδα μεταξύ των κομμάτων της αντιπολίτευσης, για το ποιος θα είναι πρώτος, δεύτερος ή τρίτος στις δημοσκοπήσεις» και σημείωσε ότι «το μήνυμα που στέλνεται στο εξωτερικό με τόσες ακραίες συγκρούσεις και τοξικότητα βλάπτει τη χώρα την ώρα που η εικόνα και η αξιοπιστία της βρίσκονται σε άνοδο».

Σχετικά Άρθρα