Τσιόδρας για Τέμπη”Η Δικαιοσύνη έχει όλο το υλικό”

 Τσιόδρας για Τέμπη”Η Δικαιοσύνη έχει όλο το υλικό”

Σε θέση άμυνας η κυβέρνηση για την τραγωδία στα Τέμπη. Ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού, Δημήτρης Τσιόδρας, μίλησε σήμερα (26/03) στο OPEN για το δυστύχημα και το δημοσίευμα των ΝΕΩΝ περί «μονταζιέρας» στα ηχητικά ντοκουμέντα.

«Ουσιαστικά, επιχειρείται μία πολιτική εκμετάλλευση της απαίτησης της κοινωνίας να δοθούν απαντήσεις και του πόνου των ανθρώπων που έχασαν τα παιδιά και τους αγαπημένους τους, εκεί.Η Δικαιοσύνη έχει στα χέρια της όλο το υλικό, από την πρώτη στιγμή. Δεν υπάρχει καμία ελαφροχειρία. Ο πλήρης διάλογος έχει μεταδοθεί από όλα τα Μέσα και την κρατική ΕΡΤ», υπογράμμισε .

Στο θέμα τοποθετήθηκε και ο Παύλος Μαρινάκης.

«Η αστυνομία έχει πάει στη δικαιοσύνη τις πλήρεις συνομιλίες από τα καταγραφικά του ΟΣΕ, δεν τίθεται κανένα θέμα αλλοίωσης της έρευνας για το δυστύχημα των Τεμπών», τόνισε στον ΣΚΑΪ 100,3 ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Ο κ. Μαρινάκης έκανε λόγο για αφήγημα αμφισβήτησης του ανθρώπινου λάθους, το οποίο έχει ήδη παραδεχτεί ο σταθμάρχης εξ αρχής. Συμπλήρωσε ότι δεν πρόκειται μόνο για ανθρώπινο λάθος ωστόσο αυτο δεν αμφισβητείται.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, ανασύρθηκε «ένα λυμένο θέμα ένα χρόνο μετά, που δεν επηρεάζει την ουσία της υπόθεσης, για να παρουσιαστεί ως ένα ακόμα ζήτημα στο ευρύτερο αφήγημα της συγκάλυψης».

Μάλιστα σημείωσε ότι στο πλαίσιο της τραγικής αυτής υπόθεσης, υπάρχει πρόσφορο έδαφος να καλλιεργηθούν θεωρίες συνωμοσίας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ζήτησε «να αφήσουμε τη δικαιοσυνη να κάνει ήσυχα αντικειμενικά και αμερόληπτα τη δουλειά της, να ερευνήσει τους πάντες και τα πάντα».

Σχετικά Άρθρα