“Σταματήστε να πιάνετε το στήθος της” λέει το Δουβλίνο στους τουρίστες που καταστρέφουν το άγαλμα της Molly Malone

 “Σταματήστε να πιάνετε το στήθος της” λέει το Δουβλίνο στους τουρίστες που καταστρέφουν το άγαλμα της Molly Malone

“Σταματήστε να πιάνετε το στήθος της” ζητάει το Δουβλίνο από τους τουρίστες που καταστρέφουν το άγαλμα της Molly Malone.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δουβλίνου ετοιμάζεται να λάβει δραστικά μέτρα για την προστασία ενός δημοφιλούς αγάλματος στο κέντρο της πόλης, ύστερα από αναφορές για φθορά λόγω υπερβολικού αγγίγματος.

Το χάλκινο άγαλμα της τοπικής λαϊκής ηρωίδας Molly Malone αποτελεί δημοφιλές σημείο για τους τουρίστες της ιρλανδικής πρωτεύουσας. Οι επισκέπτες ποζάρουν για φωτογραφίες αγγίζοντας τα εκτεθειμένα στήθη, μια συνήθεια που λέγεται ότι φέρνει καλή τύχη. Ως αποτέλεσμα, μέρος του αγάλματος έχει φθαρεί με την πάροδο του χρόνου.

Η Tilly Cripwell, μια φοιτήτρια και μουσικός του δρόμου που παίζει κοντά στο άγαλμα, έχει ξεκινήσει μια εκστρατεία με την οποία ζητά να σταματήσει αυτή η «μισογυνιστική παράδοση». Η Cripwell είπε στην Telegraph: «Πολλοί άνθρωποι κραυγάζουν γύρω της, τη φιλούν στο μάγουλο, τη φιλούν στο στήθος, όλα αυτά είναι ακατάλληλα. Την υποβιβάζουν σε αυτόν τον χλευασμό και δεν της δίνουν το στάτους του εθνικού θησαυρού».

Σχετικά Άρθρα