Ο “τελικός” της Εθνικής με την Γεωργία για το Euro 2024- Τελευταίες εξελίξεις

 Ο “τελικός” της Εθνικής με την Γεωργία για το Euro 2024- Τελευταίες εξελίξεις

Η εθνική ομάδα μετέχει για πρώτη φορά σε διαδικασία play offs για την πρόκριση στα τελικά ενός ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, καθώς οι προηγούμενες τρεις ήταν για την πρόκριση σε Μουντιάλ, σε διπλά ματς και με απολογισμό δύο προκρίσεις. Το θετικό για την «γαλανόλευκη» είναι πως έχει με το… μέρος της την παράδοση που έχει δημιουργήσει στις αναμετρήσεις κόντρα στη Γεωργία του Γουιλί Σανιόλ.

Συγκεκριμένα, η Εθνική Ελλάδας έχει αντιμετωπίσει εννέα φορές την Γεωργία τα προηγούμενα χρόνια, χωρίς να έχει ηττηθεί, μια και μετράει επτά νίκες και μόλις δύο ισοπαλίες.

Το αντιπροσωπευτικό μας «συγκρότημα» αντιμετωπίζει το απόγευμα της Τρίτης (26/03) στις 19:00 την Γεωργία, έχοντας ως μοναδικό στόχο τη νίκη.

Ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος θα είναι κάτω από τα δοκάρια, ενώ ο Τζορτζ Μπάλντοκ θα ξεκινήσει στα δεξιά της άμυνας και ο Κώστας Τσιμίκας στα αριστερά. Κεντρικό δίδυμο αναμένεται να είναι οι Ντίνος Μαυροπάνος και Παντελής Χατζηδιάκος, εφόσον οι ενοχλήσεις που είχε με το Καζακστάν ο στόπερ της Κάλιαρι δεν αποδειχθούν κάτι πιο σοβαρό.

Στη μεσαία γραμμή, ο Δημήτρης Κουρμπέλης έχει εξασφαλισμένη θέση μετά την εξαιρετική εμφάνιση στην OPAP Arena, με τον Πέτρο Μάνταλο να ξεκινά δίπλα του, αν και ο Μανώλης Σιώπης θα μπορούσε να είναι μία εναλλακτική επιλογή.

Μπροστά τους θα αγωνιστεί ο αρχηγός της Εθνικής Ελλάδας, Τάσος Μπακασέτας, ενώ στα άκρα Δημήτρης Πέλκας και Γιώργος Μασούρας έχουν πάρει… σπίτι τους τη φανέλα βασικού μετά την απόδοση που έπιασαν κόντρα στους Καζάκους. Στην επίθεση, ο Φώτης Ιωαννίδης είναι σε πολύ καλή κατάσταση και δύσκολα θα «κουνηθεί» από το αρχικό σχήμα.

Το καλό για τον Γκουστάβο Πογέτ είναι πως ακόμα κι αν το αρχικό πλάνο δεν πάει έτσι όπως το έχει στο μυαλό του, τότε μπορεί να επέμβει και να αλλάξει τα δεδομένα, μιας και διαθέτει εξαιρετικές επιλογές και στον πάγκο του.

Ο Σιώπης είναι μία εξ αυτών, εφόσον δεν ξεκινήσει, όπως και οι Γιάννης Κωνσταντέλιας και Γιώργος Γιακουμάκης, οι οποίοι είχαν εξαιρετική απόδοση στο δεύτερο ημίχρονο με το Καζακστάν, παρότι τους έλειψε η αποτελεσματικότητα.

Σχετικά Άρθρα