Μεγάλη φωτιά στην Αράχωβα Μεσσηνίας -Επιχειρούν 29 πυροσβέστες (vid)

 Μεγάλη φωτιά στην Αράχωβα Μεσσηνίας -Επιχειρούν 29 πυροσβέστες (vid)

Φωτιά ξέσπασε, το βράδυ της Τρίτης, σε δασική έκταση στην Αράχωβα Μεσσηνίας. Στο σημείο έσπευσαν 29 πυροσβέστες με 9 οχήματα και 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων. Η φωτιά έχει κάψει περίπου 10 στρέμματα μέχρι στιγμής, ωστόσο καίει μακριά από κατοικημένες περιοχές. Στο ίδιο σημείο είχε ξεσπάσει μεγάλη πυρκαγιά το 2007.

Σύμφωνα με το messinialive.gr, ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις από Καλαμάτα και Μελιγαλά σπεύδουν πάνω από τη Μονή Δήμιοβας προς Αράχωβα, στις παρυφές του Ταϋγέτου, λόγω φωτιάς που ξέσπασε γύρω στις 20:00 το βράδυ.

Η φωτιά είναι ορατή και από την πόλη της Καλαμάτας, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες κατευθύνεται προς Δενδρά. Στην περιοχή σπεύδουν και οι εθελοντικές ομάδες της ΟΑΚ Μεσσηνίας, ενώ έχει ήδη κινητοποιηθεί και η Πολιτική Προστασία του Δήμου Καλαμάτας, και σπεύδουν ήδη τα 4Χ4 πυροσβεστικά του Δήμου, ένα από Καλαμάτα, ένα από Γαρδίκι και ένα από Ελαιοχώρι.

Το σημείο που ξέσπασε η φωτιά είναι πολύ ψηλά, και δύσβατο, και δύσκολη θα είναι η προσέγγισή του, ωστόσο πριν από λίγη ώρα έπεφτε ψιλόβροχο στην περιοχή και αυτό είναι ενθαρρυντικό για την κατάσταση, ώστε να περιοριστεί το ενεργό μέτωπο. Για την ώρα δεν υπάρχει σαφής εικόνα για την αιτία της φωτιάς.

Βίντεο από την φωτιά:

Σχετικά Άρθρα