Εφιάλτης για δύο γυναίκες στη Πέλλα:Τις έδεσαν και τις φίμωσαν πέντε ληστές

 Εφιάλτης για δύο γυναίκες στη Πέλλα:Τις έδεσαν και τις φίμωσαν πέντε ληστές

Έναν εφιάλτη έζησαν δύο γυναίκες στο χωριό Ριζό της Πέλλας, όταν πέντε δράστες εισέβαλαν τα ξημερώματα στο σπίτι που διέμεναν και επιχείρησαν να τις ληστέψουν. «Είμαι τρομοκρατημένη, είμαι μουδιασμένη, είναι σαν να ζω σε άλλο κόσμο και πλανήτη, δε θέλω να βλέπω άνθρωπο», είπε στο MEGA η 64χρονη. Η οικογένειά της εκείνο το βράδυ έλειπε και κάλεσε μία φίλη της να τη φιλοξενήσει. Ήταν αργά και οι δύο γυναίκες ξάπλωσαν σε διαφορετικά δωμάτια να κοιμηθούν.

Η φίλη της ξύπνησε από έναν περίεργο θόρυβο και σηκώθηκε να ελέγξει. «Κατά τις 03.15 που είδε το ρολόι της, άκουσε τον θόρυβο που έσπασαν το παραθυράκι από το WC, άναψε το φως και άνοιξε την πόρτα. Εκείνη την ώρα έβαζε το πόδι του ο ένας μέσα», περιγράφει.

Από εκείνη την ώρα αρχίζει ο εφιάλτης για τις δύο γυναίκες. «Τη φίμωσε στο στόμα, την πήρε, την έσυρε στον καναπέ. Εκείνη την ώρα μπήκε κάποιος, μου έκλεισε το στόμα και μου λέει ‘σσσ’, μη μιλάς», λέει το θύμα.

Επί μία ολόκληρη ώρα, οι πέντε δράστες βρίσκονταν μέσα στο σπίτι και με την απειλή ενός αιχμηρού αντικειμένου έψαχναν για χρήματα και κοσμήματα, με τις δύο γυναίκες να είναι δεμένες και φιμωμένες στο υπνοδωμάτιο.

«Ήταν ντυμένοι στιλ σεκιούριτι, με full face, με γάντια, με απειλούσαν, έλεγαν πού είναι τα λεφτά, δώσε μας τα λεφτά. Βρήκανε κάποια χρήματα σε πορτοφόλι, πήρανε κάποια ρολόγια, τα πάντα, ό,τι βρήκανε», θυμάται η 64χρονη.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, πήραν τα κλειδιά του αυτοκινήτου και αποχώρησαν σαν να μην έχει συμβεί τίποτα. «Βγήκα, άρχισα να φωνάζω βοήθεια, δε με άκουσε κανείς», λέει η γυναίκα, που στο παρελθόν έχει πέσει θύμα ληστείας άλλες τέσσερις φορές.

Ο δικηγόρος της, Αντώνης Ξυλουργίδης, σημειώνει ότι «η αγριότητα με την οποία λειτούργησαν οι δράστες δείχνει ανθρώπους που έδρασαν με σχέδιο και αποφασιστικότητα. Αναμένουμε από τις Αρχές τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους».

Σχετικά Άρθρα