Γιώργος Μανώλης:Ποιος διέρρευσε τα ηχητικά πριν αλλοιωθούν-Συγγενείς θυμάτων:Μιλάμε με στοιχεία για το έγκλημα των Τεμπών

 Γιώργος Μανώλης:Ποιος διέρρευσε τα ηχητικά πριν αλλοιωθούν-Συγγενείς θυμάτων:Μιλάμε με στοιχεία για το έγκλημα των Τεμπών

Ρεπορτάζ του «Βήματος της Κυριακής» με τίτλο «Μονταζιέρα στα Τέμπη» αναφέρει ότι έγινε αλλοίωση συνομιλιών του σταθμάρχη με μηχανοδηγούς στη Λάρισα. Όπως αποκαλύπτει, ο μηχανοδηγός που απευθύνθηκε στον «Βασίλη» για να λάβει το «πράσινο φως» της αναχώρησης δεν ήταν εκείνος της μοιραίας αμαξοστοιχίας, όπως είχε υποστηριχτεί τότε, αλλά ενός τοπικού δρομολογίου. Tα ερωτήματα πολλά και η πεποίθηση της συγκάλυψης δεν είναι έωλη, αλλά έχει όλο και πιο ισχυρές βάσεις. Ο αντιπρόεδρος της ΠΕΠΕ μιλά στο libre και δείχνει ως υπεύθυνο για τη διαρροή των ηχητικών προς τη μονταζιέρα τον ΟΣΕ. Οι συγγενείς των θυμάτων μιλούσαν από την πρώτη στιγμή για συγκάλυψη και επεξεργασία, απόκρυψη, αλλοίωση στοιχείων. Μιλούν στο libre. «Εμείς μιλάμε με στοιχεία, κι αυτοί μας κουνάνε το δάχτυλο. Αλλά τώρα γύρισε σε αυτούς το δάχτυλο».

Όπως προκύπτει από νεότερα έγγραφα των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ., που παρουσιάζει ΤΟ ΒΗΜΑ , η υπόδειξη του σταθμάρχη για αναχώρηση τρένου προς την υποτιθέμενη «λάθος πορεία» δεν αφορούσε τη μοιραία αμαξοστοιχία -όπως παρουσιάστηκε την 1η Μαρτίου σε μονταρισμένο ηχητικό ντοκουμέντο- αλλά εκείνη τοπικού συρμού που κινήθηκε κανονικά. «Ποιος κρύβεται πίσω από το μοντάζ των συνομιλιών του σταθμάρχη και ποιος μπορεί να ήταν ο σκοπός της συρραφής των δυο διαφορετικών συνομιλιών πέρα από την ενίσχυση του επιχειρήματος περί ανθρώπινου λάθους;», αναρωτιέται το ρεπορτάζ.

H κυβέρνηση απαντά μάλλον με επιθετική διάθεση. «Το σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας «Το ΒΗΜΑ της Κυριακής» αποτελεί δημοσιογραφική κηλίδα στην ιστορική πορεία της, καθώς προβάλλει σενάρια συνωμοσίας γύρω από τα αίτια της τραγωδίας των Τεμπών, που πληγώνει όλους τους Έλληνες», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης. Ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος αναφέρει: «Σκυλεύουν τον πόνο των ανθρώπων όσοι θεωρούν ότι ασκούν υπεύθυνη ή δήθεν “αποκαλυπτική” δημοσιογραφία».

«Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος με την ανακοίνωσή του δεν διαψεύδει το ρεπορτάζ του ‘’Βήματος’’. Απλώς ισχυρίζεται ότι δεν ευθύνεται η κυβέρνηση για την αλλοίωση των ηχογραφημένων συνομιλιών τις ώρες της τραγωδίας των Τεμπών. Όποιος διαβάσει το σχετικό δημοσίευμα αντιλαμβάνεται ότι η εφημερίδα παραθέτει γεγονότα, δεν αποδίδει ευθύνες και ζητά απαντήσεις. Οι ευθύνες θεωρούμε βέβαιο πως θα αναζητηθούν από τις αρμόδιες δικαστικές αρχές» απαντά η εφημερίδα.

  • Η αντιπολίτευση κάνει λόγο για πολλαπλές προσπάθειες συγκάλυψης του εγκλήματος με κυβερνητική εντολή και ζητά απαντήσεις.

«Το σημερινό ρεπορτάζ της Εφημερίδας Βήμα, επιβεβαιώνει τα όσα δημόσια δήλωνε το Σωματείο μας λίγες ημέρες μετά το έγκλημα των Τεμπών για την διαρροή μονταρισμένων ηχητικών λίγες ώρες μετά το έγκλημα,  για  να καλλιεργηθεί η θεωρία του ‘’μοναδικού ανθρώπινου λάθους’’. Αποδεικνύεται ότι από την πρώτη ημέρα υπήρξε προσπάθεια συγκάλυψης και διάχυσης των ευθυνών ακόμα και σε όσους δεν ζουν για  να υπερασπιστούν τον εαυτό τους, για  όσα ακούστηκαν από χείλη που δεν ντράπηκαν να κατηγορήσουν τον νεκρό συνάδελφο μας Κουτσούμπα Γιώργο για δήθεν σοβαρά προβλήματα υγείας και όταν γνώριζαν ότι  ετήσια περνούσε ΕΠΙΤΥΧΩΣ τις προβλεπόμενες –αυστηρές- ιατρικές εξετάσεις που επιβάλλει η κοινοτική οδηγία για τους μηχανοδηγούς, που εντάχθηκε στην χώρα με τον Νόμο 3911 το 2011» γράφει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης.

Ο αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Προσωπικού Έλξης (ΠΕΠΕ), Γιώργος Μανώλης, σχολιάζει σχετικά στο libre.

«Πρόσβαση στο υλικό έχει ο ΟΣΕ. Η διαδικασία που θα έπρεπε να ακολουθηθεί ήταν να υπάρξει παρουσία ανθρώπων της ελληνικής αστυνομίας κατά την εξαγωγή των στοιχείων,  άμεσα. Αυτό είχε  πει άλλωστε στην Εξεταστική και ο κ. Τερεζάκης. Αντ’ αυτού,  σύμφωνα με τα στοιχεία του δημοσιεύματος, τα στοιχεία ΕΣΤΑΛΗΣΑΝ στην ΕΛΑΣ 2-3 μέρες μετά. Πριν από αυτό είχαν ήδη διαρρεύσει τα συρραμμένα  ηχητικά με σκοπό,  κατά την άποψή μας , όσα αναφέρουμε στην ανακοίνωση» λέει αρχικά και ρωτάμε πώς μπορεί πρακτικά να έγινε η κοπτοραπτική.

«Δεν μπορώ να ξέρω πως έγινε τεχνικά,  ξέρω ότι τα ηχητικά είναι του ΟΣΕ, του ελεγχόμενου ΟΣΕ. Τα ηχητικά προφανώς διέρρευσαν από τον ΟΣΕ πριν φτάσουν στις αρχές και μάλιστα  ο κ. Τερεζάκης είχε πει στα τρία σωματεία της HT ότι θα διεξαχθεί  εσωτερική έρευνα για τη διαρροή  αυτή. Τι απέγινε αυτή η έρευνα αλήθεια;» διερωτάται.

O πρώην πρόεδρος των μηχανοδηγών, Κώστας Γενιδούνιας, τον οποίον απέκλεισαν από την Εξεταστική Επιτροπή, λίγο μετά τις αποκαλύψεις προχώρησε σε μία λιτή και περιεκτική ανάρτηση.

Οι πρώτες αντιδράσεις συγγενών θυμάτων

Δημήτρης Πλακιάς στο libre (πατέρας Αναστασίας & θείος διδύμων)

«Την τελευταία εβδομάδα έχουν βγει πολλά στην επιφάνεια: το ξεμπάζωμα, δηλαδή τα 20 φορτηγά με χώμα που το πήγαν σε ιδιόκτητο χώρο τα ψεύτικα τιμολόγια σε εταιρεία που δεν υπήρχε και σήμερα ήταν η μέρα βόμβα με την αποκάλυψη ότι υπάρχει αλλοίωση στις επικοινωνίες. Εμείς δεν κάνουμε σαν την κυβέρνηση, να βγάζουμε fake news. Εμείς μιλάμε με στοιχεία και γι’ αυτό η κυβέρνηση τώρα είναι σε πανικό και κουνάει το δάχτυλο. Αλλά, πλέον, το δάχτυλο έχει γυρίσει σε αυτούς.

Εμείς, οι συγγενείς, οι οικογένειες καλούμε ΟΠΟΙΑ στιγμή και ΟΠΟΥ θέλει η κυβέρνηση να βρεθούμε, και με τους νομικούς μας, να συζητήσουμε το θέμα των Τεμπών, να τους λύσουμε όλες τις απορίες.

Έγινε Εξεταστική για να αθωώσουν τον Καραμανλή. Ήταν ένα κόλπο της κυβέρνησης. Εξεταστική χωρίς μάρτυρες και χωρίς στοιχεία δεν είναι εξεταστική.

Και στελέχη του ΟΣΕ τη γλιτώνουν τώρα με εγγυήσεις. Δίνουν εγγυήσεις 600.000 και 500.000, τα δίνουν έτσι τα χιλιάρικα και κανείς απ’ αυτούς δεν έδωσε τόσα χρόνια λεφτά για να φτιαχτεί ο σιδηρόδρομος. Δεν μπορούσαν να φτιάξουν δύο γραμμές, μία ανόδου και μία καθόδου τόσα χρόνια… Αυτή είναι η κατάντια μας. Ντροπή τους.

Σε λίγο θα βάλουν εμάς φυλακή που βάλαμε τα παιδιά μας στο τρένο».

Παύλος Ασλανίδης στο libre (πατέρας Δημήτρη)

«Τώρα είναι σε πανικό. Αυτοί εκ των έσω θα διαλυθούν, θα φαγωθούν. Δεν πειράζει, μαλώνουν τα βουβάλια, ίσως επωφεληθούν τα βατράχια.

Εμείς τα ξέραμε όλα αυτά. Γι΄αυτό μιλάμε για συγκάλυψη. Και ο Γενηδούνιας και όλοι τα έλεγαν. Τώρα στριμώχτηκαν γιατί σαρώνουν τα social media και στριμώχτηκαν και τα κανάλια να τα παίζουν.

Με κυβερνητική εντολή έγιναν όλα. Και δεν έχουν καν το ήθος να παραιτηθούν».

Χριστόφορος Κωνσταντινίδης στο libre

«Δικαίωση θα νιώσουμε όταν οι πραγματικά υπεύθυνοι μπούνε στην φυλακή και θα έχει κατασχεθεί όλη τους η περιουσία.

Το ότι θα αποκαλυφθεί η αλήθεια είναι το μόνο σίγουρο πλέον φαίνεται αυτό που φωνάζουμε από την αρχή ότι υπάρχει συγκάλυψη και ότι μας μετράνε μόνο σαν λεφτά.

Θα έρθουν και ακόμα περισσότερες αποκαλύψεις το ντόμινο έχει ήδη ξεκινήσει. Καλό θα είναι οι αρχές να κλείσουν τα αεροδρόμια γιατί θα προσπαθήσουν να φύγουν νύχτα».

Βαγγέλης Βλάχος (αδερφός Βάιου)

Μαρία Θεοδωρή (μητέρα Βάιου Βλάχου)

Eυδοκία (επιζήσασα)

Σχετικά Άρθρα