Σακελλαρίδης: “Η συγκάλυψη της κυβέρνησης για το έγκλημα των Τεμπών έχει περάσει σε άλλο επίπεδο”

 Σακελλαρίδης: “Η συγκάλυψη της κυβέρνησης για το έγκλημα των Τεμπών έχει περάσει σε άλλο επίπεδο”

«Η συγκάλυψη που επιχειρεί η κυβέρνηση για το έγκλημα των Τεμπών έχει περάσει σε άλλο επίπεδο», σχολιάζει ο υπεύθυνος πολιτικού σχεδιασμού της Νέας Αριστεράς Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

Αναφέρει ειδικότερα ότι «το σημερινό δημοσίευμα του Βήματος για την κοπτοραπτική στις απομαγνητοφωνήσεις του σταθμάρχη της Λάρισας με οδηγούς διαφορετικών τρένων, ώστε να ενισχυθεί το επικοινωνιακό αφήγημα της κυβέρνησης περί αποκλειστικά “ανθρώπινου λάθους”, σοκάρει», σημειώνοντας ότι «πρόκειται για απύθμενο θράσος». Προσθέτει ότι παράλληλα έχει ξεκινήσει από χτες βράδυ «μία επιχείρηση αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης από τα κυβερνητικά στελέχη με δηλώσεις και διαρροές, ακολουθώντας τα τυπικά βήματα των επικοινωνιακών εγχειριδίων περί gaslighting».

Ο κ. Σακελλαρίδης αναφέρει ότι «η μονταρισμένη συνομιλία δημοσιεύτηκε σε ιστοσελίδα την 1η Μαρτίου του 2023 και ώρα 22:11. Η αστυνομία παρέλαβε τις συνομιλίες την επόμενη μέρα» και κατόπιν αυτών υπογραμμίζει ότι «τα ερωτήματα που πρέπει να απαντήσει η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη είναι:

  • Ποιος είχε πρόσβαση στα ηχογραφημένα αρχεία;
  • Ποιος έκανε το μοντάζ των ηχογραφημένων συνομιλιών την επόμενη μέρα από το δυστύχημα (1/3/2023);
  • Ποιος διέρρευσε σε ιστοσελίδα το παραποιημένο ηχητικό;»
  • «Συγκάλυψη τέλος. Το δίκιο θα νικήσει», αναφέρει.

Σχετικά Άρθρα