Μόσχα/Μακελειό:Το Ισλαμικό Κράτος δημοσίευσε νέο σκληρό βίντεο -Εικόνες από την μεταφορά των υπόπτων

 Μόσχα/Μακελειό:Το Ισλαμικό Κράτος δημοσίευσε νέο σκληρό βίντεο -Εικόνες από την μεταφορά των υπόπτων

Το Ισλαμικό Κράτος δημοσίευσε νέα βίντεο από την επίθεση στην αίθουσα συναυλιών Crocus City έξω από τη Μόσχα με τον μέχρι στιγμής απολογισμό να είναι 137 νεκροί και δεκάδες τραυματίες, αλλά και αγνοούμενοι, επιβεβαιώνοντας τον ισχυρισμό της τρομοκρατικής οργάνωσης ότι ήταν ο εγκέφαλος της σφαγής, παρόλο που η Ρωσία «δείχνει» το Κίεβο, το οποίο αρνείται. Τα βίντεο, τα οποία δημοσιεύθηκαν από το πρακτορείο ειδήσεων του Ισλαμικού Κράτους Amaq, έδειχναν τους ένοπλους να βιντεοσκοπούν τους εαυτούς τους, καθώς κυνηγούσαν και πυροβολούσαν τους θεατές μέσα από το λόμπι του Crocus. Κάποια στιγμή, ένας από τους ένοπλους λέει στον άλλον «σκοτώστε τους, χωρίς έλεος».

Ακολουθούν τα σκληρά βίντεο που δημοσίευσε το Ισλαμικό Κράτος:

Εικόνες από την μεταφορά των υπόπτων

Οι ύποπτοι για την τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα οδηγήθηκαν στην έδρα της Ρωσικής Επιτροπής Ερευνών η οποία έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο με τους φερόμενους δράστες να οδηγούνται στο εσωτερικό του κτιρίου.

Στις εικόνες φαίνονται άνδρες των ρωσικών δυνάμεων ντυμένοι με στρατιωτικές στολές και μπαλακλάβες να αρπάζουν και να σπρώχνουν τουλάχιστον τρεις άνδρες με δεμένα μάτια και χέρια προς τις αίθουσες του κτιρίου.

Δύο από τους άνδρες φαίνονται με τα κεφάλια τους πιεσμένα σε έναν τοίχο και τα χέρια τους δεμένα με χειροπέδες πίσω από την πλάτη τους.

Ο Πούτιν άναψε κερί για τα θύματα της επίθεσης στη Μόσχα

Το Κρεμλίνο έδωσε στη δημοσιότητα πλάνα από τον Βλαντιμίρ Πούτιν να παρίσταται σε ολονυκτία για τους νεκρούς της επίθεσης στο Crocus City Hall.

Χωρίς να αναφέρει την τοποθεσία όπου βρίσκεται, το βίντεο δείχνει τον Ρώσο πρόεδρο να ανάβει ένα κερί, πριν κάνει τον σταυρό του αρκετές φορές.

«Ο πρόεδρος απέτισε φόρο τιμής σε όσους σκοτώθηκαν στην τρομοκρατική επίθεση στο Crocus City Hall», έγραψε το Κρεμλίνο – η μόνη πληροφορία που συνοδεύει το βίντεο, το οποίο δεν έχει ήχο.

Δείτε το βίντεο:

137 οι νεκροί – 103 παλεύουν για την ζωή τους

Επιβεβαιώνονται οι δυσοίωνες προβλέψεις για αύξηση των νεκρών του μακελειού στη Μόσχα, καθώς τα θύματα έφτασαν πια τα 137, μεταξύ των οποίων και τρία παιδιά. Οι Αρχές στη Ρωσία ανέφερε πως βρήκαν όπλα και πυρομαχικά στο σημείο. «Η ταυτοποίηση των σορών των θυμάτων βρίσκεται σε εξέλιξη. Έως αυτή τη στιγμή, τα πτώματα 137 ανθρώπων, μεταξύ αυτών τρία παιδιά, βρέθηκαν στο σημείο της τρομοκρατικής επίθεσης», επισημαίνει η Ερευνητική Επιτροπή σε ένα δελτίο τύπου.

Μέχρι τώρα, έχουν ταυτοποιηθεί 62 σοροί, διευκρινίζεται στην ανακοίνωση, όπου προστίθεται ότι δύο τυφέκια εφόδου και μια μεγάλη ποσότητα πυρομαχικών βρέθηκαν στον χώρο της επίθεσης.

Ο προηγούμενος απολογισμός έκανε λόγο για 133 νεκρούς. Την ίδια ώρα, οι ύποπτοι για την επίθεση στην αίθουσα συναυλιών μεταφέρθηκαν στα κεντρικά της Ερευνητικής Επιτροπής στη Μόσχα, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Ταυτόχρονα, συνεχίζεται η επιχείρηση έρευνας στο Crocus City Hall της Μόσχας, μετά την τρομοκρατική επίθεση της Παρασκευής, την ίδια στιγμή που πάνω από 100 τραυματίες δίνουν μάχη για να κρατηθούν στη ζωή. Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνήτης της περιφέρειας της Μόσχας, Αντρέι Βορομπιόφ, η επιχείρηση διάσωσης έχει ολοκληρωθεί, αλλά η επιχείρηση έρευνας συνεχίζεται.

«Οι διασώστες έχουν καθαρίσει ένα τεράστιο κομμάτι του αμφιθέατρου», έγραψε ο Βορομπιόφ στο Telegram, προσθέτοντας ότι «η ταυτοποίηση από συγγενείς είναι μπροστά μας. Στα νοσοκομεία οι γιατροί δίνουν σκληρή μάχη για τη ζωή 107 ανθρώπων».

«Το βράδυ θα αρχίσουμε να δημιουργούμε ένα άνοιγμα στη δυτική πλευρά του εμπορικού κέντρου, αυτό θα διευκολύνει την πρόσβαση στην αίθουσα συναυλιών», πρόσθεσε.

Ημέρα πένθους στη Ρωσία – Συγκίνηση στον τόπο της τραγωδίας

Στη Ρωσία η σημερινή ημέρα έχει κηρυχθεί εθνικού πένθους για τη χειρότερη τρομοκρατική επίθεση στο έδαφος της χώρας των τελευταίων δύο δεκαετιών.

Εκατοντάδες άνθρωποι έφεραν λουλούδια και άλλα αφιερώματα στον τόπο του μακελειού, καθώς οι τοπικοί υπάλληλοι έκτακτης ανάγκης λένε ότι εξακολουθούν να αναζητούν οποιονδήποτε μπορεί να έχει μείνει τραυματισμένο ή νεκρό μέσα στο συγκρότημα ψυχαγωγίας που έχει υποστεί σοβαρές ζημιές.

Σχετικά Άρθρα