Τέμπη/Πατέρας θύματος:”Να τιμωρηθούν όσοι εμπλέκονται, όποια θέση και αν έχουν”

 Τέμπη/Πατέρας θύματος:”Να τιμωρηθούν όσοι εμπλέκονται, όποια θέση και αν έχουν”

Την τιμωρία των ενόχων για την τραγωδία των Τεμπών που οδήγησε τα παιδιά τους στον θάνατο ζητούν οι γονείς των θυμάτων. “Θέλω να λογοδοτήσουν και να τιμωρηθούν όσοι εμπλέκονται σε αυτήν την υπόθεση, όποια θέση και αν κατέχουν, όπου και αν βρίσκονται”, δηλώνει ο Αντώνης Ψαρόπουλος, ο πατέρας της Μάρθης, κόρης της Μαρίας Καρυστιανού.

«Συνεχίζεται η ανάκριση της υπόθεσης νομίζω σε πολύ ικανοποιητικό βαθμό, αυτή είναι η άποψή μου. Έχουμε ακόμα δρόμο για να ολοκληρωθεί. Προκύπτουν διαρκώς νέα στοιχεία τα οποία θα οδηγήσουν να αποδοθούν όσο πιο ψηλά γίνεται, εκεί που πρέπει να αποδοθούν».

Ο ίδιος αναφέρει πως:

«Πιστεύω ότι δεν πρέπει να βιαζόμαστε, μια γρήγορη, βιαστική διερεύνηση αυτής της υπόθεσης θα ήταν αναποτελεσματική. Είναι πολυεπίπεδο το όλο ζήτημα που διερευνάται και καλώς διερευνάται εξονυχιστικά. Εμένα με ενδιαφέρει να αποδοθεί η δικαιοσύνη, όπου και αν χρειάζεται να ακουμπήσει. Θέλω να λογοδοτήσουν και να τιμωρηθούν όσοι εμπλέκονται σε αυτήν την υπόθεση, όποια θέση και αν κατέχουν, όπου και αν βρίσκονται».

Σύμφωνα με τον κ. Ψαρόπουλο:

«Για μένα, ένας ανακριτής, ένας γραμματέας και ένας εισαγγελέας, δεν είναι αρκετός για να διεξάγει αυτήν την ποινική ανάκριση. Θα έπρεπε να υπάρχουν περισσότεροι. Δεν είναι ποιοτικό για μένα το ζήτημα αλλά ποσοτικό. Θα είχαμε πιο γρήγορα αποτελέσματα σε αυτήν τη διερεύνηση. Με ενοχλεί κάτι ως προς τους ελεγχόμενους. Παρατήρησα από την αρχή της ανάκρισης και μέχρι και σήμερα ότι συνεχίζουν να κατέχουν θέσεις άνθρωποι οι οποίοι ήταν πριν από κάποιους μήνες εν δυνάμει κατηγορούμενοι, έγιναν στη συνέχεια κατηγορούμενοι, και από αυτούς τους ανθρώπους τίθονταν ερωτήματα τα οποία έπρεπε να απαντήσουν αυτοί».

«Ως προς το αποτέλεσμα των ερευνών είμαι αισιόδοξος με βάση τα δεδομένα όπως έχουν διαμορφωθεί στο χρονικό σημείο που ελέγχονται», συμπληρώνει, ενώ για τον αγώνα της Μαρίας Καρυστιανού λέει:

«Ο κάθε άνθρωπος από τη δική του πλευρά μπορεί να διεξάγει τον αγώνα, αρκεί να είναι ωφέλιμος για όλους τους συγγενείς. Εγώ δίνω θετικό πρόσημο στην παρουσία της κα Καρυστιανού, της μητέρας του παιδιού μου, και εμείς από τη δική μας την πλευρά κάνουμε άλλο αγώνα, δικαστικό».

Σχετικά Άρθρα