ΣΥΡΙΖΑ/Ευρωεκλογές: 400 υποψήφιοι στις προκριματικές εκλογές -Πώς θα διεξαχθούν στις 14 Απριλίου

 ΣΥΡΙΖΑ/Ευρωεκλογές: 400 υποψήφιοι στις προκριματικές εκλογές -Πώς θα διεξαχθούν στις 14 Απριλίου

Περίπου 400 μέλη του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι υποψήφια στις προκριματικές εκλογές για τις ευρωεκλογές οι οποίες, σύμφωνα με το cnn.gr, θα διεξαχθούν στις 14 Απριλίου, με τη συμμετοχή όχι μόνο των μελών αλλά και των φίλων του κόμματος. Σε αυτό το πλαίσιο, θα ενεργοποιηθεί και το μητρώο φίλων στο οποίο κάποιος μπορεί να εγγραφεί και την ημέρα της ψηφοφορίας. Θα υπάρχει, πάντως, διαχωρισμός των μελών από τους φίλους.

Οι θέσεις που θα καλυφθούν μέσω των προκριματικών θα είναι 35 από τις 42 διαθέσιμες, δύο θέσεις είναι ήδη καλυμμένες από τους νυν ευρωβουλευτές Έλενα Κουντουρά και Κώστα Αρβανίτη, ενώ οι υπόλοιπες πέντε θα είναι επιλογές του Στέφανου Κασσελάκη.

Πάντως, συνεργάτες του Στέφανου Κασσελάκη τονίζουν πως οι κενές θέσεις δεν θα καλυφθούν από «ινφλουένσερς ή σελέμπριτι».

Την ίδια ώρα, στις προκριματικές εκλογές της 14ης Απριλίου θα ψηφίσουν πλην των μελών και οι φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, όποτε δημιουργείται και «Μητρώο φίλων» του κόμματος, το οποίο προβλέπεται και από το Καταστατικό.

Όσον αφορά στην ψηφοφορία, αυτή θα διεξαχθεί και με ηλεκτρονικό τρόπο και με κάλπη. Για την ηλεκτρονική ψήφο, θα ανοίξει ειδική πλατφόρμα στον isyriza και όσοι θέλουν να ψηφίσουν με ηλεκτρονική ψήφο θα συμπληρώνουν ημέρες πριν μια αίτηση, όποτε θα αφαιρείται το όνομα τους από τον εκλογικό κατάλογο στα κατά τόπους εκλογικά τμήματα, ώστε να υπάρχει το αδιάβλητο.

Με δεδομένο, πάντως, ότι το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να έχει κατατεθεί βάσει νόμου ως τις 19 Απριλίου, την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να ανακοινωθούν οι υποψήφιοι που θα συμμετάσχουν τελικά στις προκριματικές εκλογές. Επί της διαδικασίας, οι φίλοι του κόμματος θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα σε άλλη κάλπη, διαφορετική από αυτή των μελών του κόμματος, με αποτέλεσμα να στηθούν τελικά το πρωί της Κυριακής 14 Απριλίου, δύο διακριτές κάλπες.

Επιπλέον, στον iSyriza θα αναρτηθούν και τα αναλυτικά βιογραφικά των υποψηφίων που θα επιλέγουν για τις προκριματικές εκλογές, ανάμεσα στα οποία περιλαμβάνονται αρκετοί ακαδημαϊκοί, νέοι επιχειρηματίες, αθλητές, αλλά και απόδημοι Έλληνες, οι οποίοι θα διεκδικήσουν τρεις από τις θέσεις του ψηφοδελτίου της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σχετικά Άρθρα