Μόσχα:Παιδιά και έφηβοι ανάμεσα στους νεκρούς -Τι αναφέρει αυτόπτης μάρτυρας (vid)

 Μόσχα:Παιδιά και έφηβοι ανάμεσα στους νεκρούς -Τι αναφέρει αυτόπτης μάρτυρας (vid)

Τουλάχιστον 40 νεκροί και πάνω από 100 τραυματίες είναι ο μέχρι στιγμής τραγικός απολογισμός από το μακελειό στη Μόσχα το απόγευμα της Παρασκευής (22/03/2024). Η τραγωδία γίνεται ακόμη χειρότερη καθώς σύμφωνα με ρωσικά ΜΜΕ ανάμεσα στους νεκρούς βρίσκονται παιδιά. Το μακελειό στη Μόσχα ξεκίνησε όταν τουλάχιστον 5 ένοπλοι εισέβαλλαν στο Crocus City και άνοιξαν πυρ με αυτόματα όπλα σκορπίζοντας τον θάνατο σε ανυποψίαστους ανθρώπους.

Ο επίτροπος για τα δικαιώματα των παιδιών της Μόσχας επιβεβαίωσε ότι μεταξύ των νεκρών στη σημερινή επίθεση υπάρχουν παιδιά και έφηβοι καθώς και πολλοί τραυματίες από την επίθεση. Αυτόπτης μάρτυρας ισχυρίστηκε πως πολλά παιδιά και έφηβοι έπαιζαν σε διαγωνισμό χορού στην αίθουσα χορού όταν άρχισε η επίθεση, ενώ παρόντες ήταν και οι γονείς τους.

Οι αρχές στη Μόσχα κατάφεραν να απομακρύνουν 100 άτομα που κρύβονταν στο υπόγειο και υπάρχουν αναφορές ότι κάποιοι από τους επιτιθέμενους έχουν εγκλωβιστεί μέσα.

Την ίδια στιγμή σε νέο βίντεο που βλέπει το φως της δημοσιότητας δείχνει ανθρώπους να τρέχουν έντρομοι για να σωθούν:

Συγκλονιστική μαρτυρία: Πυροβολούσαν τυχαία τους ανθρώπους

Αυτόπτης μάρτυρας, που εργάζεται στην ασφάλεια του κτιρίου, περιέγραψε τι συνέβη όταν οι ένοπλοι άνοιξαν πυρ στο ισόγειο και πώς ο ίδιος και 3 συνάδελφοι του επέζησαν της επίθεσης. «Όταν άρχισαν οι πυροβολισμοί στεκόμουν στην κεντρική είσοδο στο ισόγειο. Άρχισαν να πυροβολούν από έξω και τα παράθυρα έσπασαν. Δίπλα στην είσοδο υπήρχαν άλλοι τρεις φρουροί ασφαλείας και κρύφτηκαν πίσω από μια διαφημιστική πινακίδα. Και αυτοί οι επιτιθέμενοι μας προσπέρασαν σε απόσταση 10 μέτρων», είπε στο ρωσικό ΜΜΕ Baza ο αυτόπτης μάρτυρας.

«Άρχισαν να πυροβολούν τυχαία τους ανθρώπους στο ισόγειο και πήγαν είτε προς την αίθουσα συναυλιών είτε προς το ενυδρείο. Όταν σταμάτησαν οι πυροβολισμοί, βγήκαμε από την κεντρική έξοδο και οι διοικητικοί υπάλληλοι βοηθούσαν ήδη τους τραυματίες», ανέφερε ο άνδρας.

Σχετικά Άρθρα