Μόσχα:Συνελήφθησαν 11 άτομα -Βίντεο με τους δράστες -Πάνω από 115 νεκροί -Βλέπουν ουκρανικό “δάχτυλο”

 Μόσχα:Συνελήφθησαν 11 άτομα -Βίντεο με τους δράστες -Πάνω από 115 νεκροί -Βλέπουν ουκρανικό “δάχτυλο”

Ο επικεφαλής της FSB ενημέρωσε, το πρωί του Σαββάτου (23/03), τον Ρώσο Πρόεδρο, Βλαντίμιρ Πούτιν, για τη σύλληψη 11 ατόμων, μεταξύ των οποίων και τεσσάρων τρομοκρατών που συμμετείχαν άμεσα στην τρομοκρατική επίθεση σε συναυλιακό χώρο που έγινε την Παρασκευή στη Μόσχα, αναφέρει το Κρεμλίνο. Στους 115 αυξήθηκαν οι νεκροί σύμφωνα με νεότερο απολογισμό των ρωσικών Αρχών, ενώ οι τραυματίες ξεπερνούν τους 100. Σχετικά με τις συλλήψεις, δεν κοινοποιήθηκαν λεπτομέρειες σχετικά με το ποιοι είναι οι ύποπτοι, από πού μπορεί να προέρχονται ή πώς συνελήφθησαν.

“Ο διευθυντής της FSB ανέφερε στον Πούτιν για τη σύλληψη 11 ατόμων, συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων τρομοκρατών που συμμετείχαν στην τρομοκρατική επίθεση στο δημαρχείο Κρόκου, αναφέρει η υπηρεσία Τύπου του Κρεμλίνου”, αναφέρει το TASS. Το RIA πρόσθεσε σε μεταγενέστερη ανακοίνωση ότι η FSB εργάζεται για τον εντοπισμό της “βάσης των συνεργών” όσων συμμετείχαν στην επίθεση.

Μάλιστα, το Κρεμλίνο να επιχειρεί να συνδέσει το μακελειό της Παρασκευής με την Ουκρανία, τη στιγμή που ο αριθμός των νεκρών έχει φτάσει τους 115.

Η ρωσική υπηρεσία πληροφοριών ανέφερε επίσης πως, μετά την τρομοκρατική επίθεση, τέσσερις ύποπτοι προσπάθησαν να διαφύγουν με αυτοκίνητο και να διασχίσουν τα ρωσο-ουκρανικά σύνορα, προσθέτοντας πως οι δράστες είχαν επαφές στην Ουκρανία και χρησιμοποίησαν προπαρασκευασμένα όπλα, που διατηρούσαν σε μια κρυψώνα.

Η FSB έκανε λόγο για ένα «καλά οργανωμένο» σχέδιο των τρομοκρατών, ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη περαιτέρω έρευνες για τον εντοπισμό περισσότερων συνεργών, πρόσθεσε το Interfax, επικαλούμενο και πάλι το Κρεμλίνο.

Την ίδια στιγμή, ο Ρώσος βουλευτής και στρατηγός εν αποστρατεία Αντρέι Καρταπόλοφ τόνισε πως αν βρεθεί ότι η Ουκρανία βρίσκεται πίσω από την επίθεση, θα πρέπει να υπάρξει μια σαφής απάντηση στο πεδίο της μάχης, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA.

  • Νωρίτερα το βρετανικό δίκτυο Sky News, που επικαλείται δήλωση Ρώσου πολιτικού, είχε μεταδώσει ότι συνελήφθησαν δύο ύποπτοι μετά από καταδίωξη αυτοκινήτου.

«Το Renault στο οποίο επέβαιναν οι ύποπτοι εντοπίστηκε τη νύχτα στην περιφέρεια του Μπριάνσκ. Το αυτοκίνητο δεν σταμάτησε σε έλεγχο αστυνομικών και προσπάθησε να διαφύγει. Κατά την καταδίωξη, έπεσαν πυροβολισμοί και το αυτοκίνητο αναποδογύρισε».

Ο ένας εκ των δύο επιβαινόντων στο ΙΧ συνελήφθη αμέως ενώ ο άλλος διέφυγε και συνελήφθη λίγο αργότερα. «Η έρευνα για τους υπόλοιπους συνεχίζεται», δήλωσε ο Αλεξάντερ Χινστάιν. Τα ρωσικά ΜΜΕ μετέδιδαν από το βράδυ της Παρασκευής ότι οι Αρχές αναζητούσαν ένα λευκό αυτοκίνητο τύπου σεντάν μάρκας Renault.

Σύμφωνα με ρωσικά μέσα το συγκεκριμένο όχημα εντοπίστηκε μέσα από ένα βίντεο που κατέγραψε κάμερα αυτοκινήτου περνώντας έξω από τον συναυλιακό χώρο όπου φαίνεται να βγαίνουν άνδρες κρατώντας όπλα. Εκτός από το όχημα, το φως της δημοσιότητας βλέπει και μια άλλη φωτογραφία που φαίνονται δύο άτομα μέσα σε ένα λευκό όχημα που εικάζεται ότι είναι των δραστών.

Σύμφωνα με τις ρωσικές Αρχές, τουλάχιστον 60 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ανάμεσά τους και τρία παιδιά, όπως μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti, επικαλούμενο το ρωσικό υπουργείο Υγείας.

Τα ρωσικά κρατικά ΜΜΕ έδωσαν στη δημοσιότητα λίστα με 107 τραυματίες από την επίθεση που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία.

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας Μιχαήλ Μουράσκο, 115 τραυματίες νοσηλεύονται, συμπεριλαμβανομένων πέντε παιδιών. Η κατάσταση 60 ενηλίκων και ενός παιδιού χαρακτηρίζεται σοβαρή, εγείροντας φόβους ότι ο αριθμός των θυμάτων «ενδέχεται να αυξηθεί».

Οι σημαίες στη Ρωσία κυματίζουν μεσίστιες, ενώ περισσότερα από 600 άτομα έχουν σπεύσει στα νοσοκομεία της Μόσχας για να δώσουν αίμα από το πρωί του Σαββάτου,.

Σχετικά Άρθρα