Αντιπαράθεση ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ: Υποκινούν σε επεισόδια -Να παρέμβει εισαγγελέας για διασπορά fake ειδήσεων

 Αντιπαράθεση ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ: Υποκινούν σε επεισόδια -Να παρέμβει εισαγγελέας για διασπορά fake ειδήσεων

Απάντηση στις καταγγελίες της Νέας Δημοκρατίας έδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ για τον υπόγειο μηχανισμό του ΣΥΡΙΖΑ που υποκινεί επεισόδια εν όψει των παρελάσεων. Όπως υποστηρίζει η Κουμουνδούρου, πρόκειται για «λάσπη και συκοφαντία κατά του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για δήθεν υποκίνηση επεισοδίων στις εθνικές παρελάσεις». Στην ίδια ανακοίνωση καταλήγουν λέγοντας ότι «καλούμε να καταθέσει άμεσα στη δικαιοσύνη τα δήθεν στοιχεία που επικαλείται. Αν δεν το πράξει, ζητούμε από τον αρμόδιο Εισαγγελέα να επιληφθεί άμεσα για το αδίκημα της διασποράς ψευδών ειδήσεων».

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

Υπό το κράτος πανικού η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη πέταξε σήμερα το προσωπείο της δήθεν προοδευτικής κεντροδεξιάς και επέστρεψε στις παλιές και αλησμόνητες συνταγές του δεξιού παρακράτους: λάσπη και συκοφαντία κατά του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για δήθεν υποκίνηση επεισοδίων στις εθνικές παρελάσεις.

Όταν το κυβερνητικό σχέδιο συγκάλυψης της τραγωδίας των Τεμπών σκοντάφτει στην άκαμπτη βούληση των συγγενών για απόδοση δικαιοσύνης, η ΝΔ περνάει στην επόμενη πίστα και εξαγγέλλει προβοκάτσιες για να αλλάξει την ατζέντα.

Δεν θα της περάσει. Την καλούμε να καταθέσει άμεσα στη δικαιοσύνη τα δήθεν στοιχεία που επικαλείται. Αν δεν το πράξει, ζητούμε από τον αρμόδιο Εισαγγελέα να επιληφθεί άμεσα για το αδίκημα της διασποράς ψευδών ειδήσεων.

Οι καταγγελίες της Νέας Δημοκρατίας

Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε η Νέα Δημοκρατία κατά του ΣΥΡΙΖΑ καθώς σε ανακοίνωση της τον κατηγορεί για υποκίνηση επεισοδίων εν όψει των παρελάσεων της 25ης Μαρτίου ενώ τονίζει πως η Κουμουνδούρου φέρει την αποκλειστική ευθύνη για ότι συμβεί…

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Ο μηχανισμός των υπογείων της Κουμουνδούρου υποκινεί με κάθε τρόπο σε επεισόδια εν όψει των παρελάσεων της 25ης Μαρτίου.

Είναι ξεκάθαρο και συνάμα θλιβερό, ότι το μόνο αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ είναι η χυδαία εργαλειοποίηση του δυστυχήματος των Τεμπών. Παίζουν τα ρέστα τους στην δημιουργία νέων «αγανακτισμένων» και μπαχαλοποίησης.

Οι δεκαετίες και οι ηγεσίες τους αλλάζουν, αλλά επιμένουν στις ίδιες καταδικασμένες συνταγές.

Οι πολίτες έχουν και γνώση και μνήμη και δεν πρόκειται να τους ακολουθήσουν.

Για ό,τι συμβεί έχουν την απόλυτη πολιτική ευθύνη».

Υπενθυμίζουμε πως χθες, συγγενείς θυμάτων στα Τέμπη καλούσαν σε μαζική δημόσια αποδοκιμασία στις παρελάσεις των βουλευτών της ΝΔ που συμμετείχαν στην εξεταστική.

Οι οικογένειες Πλακιά Νικολάου και Πλακιά Δημητρίου με ανακοίνωσή τους ζητούσαν τη μη παρουσία της Κατερίνας Παπακώστα στην παρέλαση στα Τρίκαλα. «Το ίδιο ζητάμε να γίνει σε όλους τους νομούς σε όλη την Ελλάδα όπου θα βρίσκονται βουλευτές της πλειοψηφίας που έλαβαν μέρος στην Εξεταστική και ψήφισαν την αθώωση των πραγματικών υπευθύνων» ανέφεραν.

Αναλυτικά η ανακοίνωση των οικογενειών:

«Σε δυο ημέρες ξημερώνει 25η Μαρτίου ημέρα που οι επίσημοι θα πιάσουν τις θέσεις στις εξέδρες για να αποσπάσουν τις τιμές όλων όσων θα παρελάσουν.

Εμείς οι οικογένειες των θυμάτων των Τέμπη στο Νομό Τρικάλων ζητούμε τη μη παρουσία της Κατερίνας Παπακώστα από αυτή τη γιορτινή μέρα για την πόλη των Τρικάλων.

Έστω και την τελευταία στιγμή να δείξει τον σεβασμό απέναντι στα παιδιά μας.

Κάποτε η διπροσωπία πρέπει να τελειώσει.

Εμείς θα είμαστε εκεί ακριβώς απέναντι από την εξέδρα των επισήμων χωρίς να ανοίξουμε το στόμα μας με απέραντο σεβασμό στον κόσμο των Τρικάλων, για να χειροκροτήσουμε τη νεολαία της πόλης, βλέποντας στα πρόσωπα των μαθητών τα πρόσωπα της Χρύσας, της Αναστασίας και της Θώμης και όλων των παιδιών που ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΑΝ τόσο άδικα.

Δεν έχουμε κανένα άλλο πρόβλημα με όλους τους άλλους πολιτικούς όλων των κομμάτων.

Εάν η συγκεκριμένη βρίσκεται στην παρέλαση ζητάμε από όλους τους παραστάτες όλων των σχολείων, των συλλόγων, των σωμάτων ασφαλείας και του στρατού φτάνοντας μπροστά της, να μην γυρίσει κανένας το κεφάλι του.

Θα είναι η ύστατη τιμή για τα παιδιά μας.

Ελάτε δίπλα μας για τα παιδιά σας και τα παιδιά μας και για κανέναν άλλο λόγο.

Το ίδιο ζητάμε να γίνει σε όλους τους νομούς σε όλη την Ελλάδα όπου θα βρίσκονται βουλευτές της πλειοψηφίας που έλαβαν μέρος στην Εξεταστική και ψήφισαν την αθώωση των πραγματικών υπευθύνων».

Οι οικογένειες

Πλακιά Νικολάου

Πλακιά Δημητρίου».

Σχετικά Άρθρα