Τέμπη: Ελεύθερος με όρους ο Προϊστάμενος κυκλοφορίας του ΟΣΕ

 Τέμπη: Ελεύθερος με όρους ο Προϊστάμενος κυκλοφορίας του ΟΣΕ

Ελεύθερος υπό όρους αφέθηκε ο Προϊστάμενος του Τμήματος Επιθεώρησης Λάρισας της Υπηρεσίας Υποστήριξης Κυκλοφορίας (σιδηροδρόμων) Κεντρικής και Νοτίου Ελλάδος, o οποίος είχε προφυλακιστεί μετά την τραγωδία στα Τέμπη. Μετά από συνεδρίαση και απόφαση του Συμβουλίου Εφετών Λάρισας, η προσωρινή κράτηση του Προϊσταμένου του Τμήματος Επιθεώρησης Λάρισας της Υπηρεσίας Υποστήριξης Κυκλοφορίας (σιδηροδρόμων) Κεντρικής και Νοτίου Ελλάδος, αντικαθίσταται με κατ’ οίκον περιορισμό με έλεγχο από την Εισαγγελία Πρωτοδικών του τόπου κατοικίας του.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το larissanet.gr, η προσωρινή κράτηση του αντικαθίσταται με κατ’ οίκον περιορισμό με έλεγχο από την Εισαγγελία Πρωτοδικών του τόπου κατοικίας του, και χρηματική εγγύηση 20 χιλιάδων ευρώ. Παράλληλα του επιβλήθηκε η απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Θυμίζουμε πως ο επιθεωρητής είχε κριθεί προφυλακιστέος μετά την απολογία του στον εφέτη ανακριτή σχεδόν ένα χρόνο πριν και συγκεκριμένα στις 31 Μαρτίου. Η δίωξη του είναι σε βαθμό κακουργήματος και σχετίζεται με την τοποθέτηση του 59χρονου σταθμάρχη στη βραδινή βάρδια της 28ης Φεβρουαρίου τη στιγμή που γνώριζε πως ο συγκεκριμένος δεν πληροί τα κριτήρια να ανταπεξέλθει στο συγκεκριμένο πόστο.

Οι λάθος χειρισμοί του σταθμάρχη το βράδυ της 28ης έστειλαν την επιβατική αμαξοστοιχία στην γραμμή καθόδου αντί της γραμμής ανόδου με αποτέλεσμα αυτή να συγκρουστεί μετωπικά με την εμπορική αμαξοστοιχία και να χάσουν τη ζωή τους 57 άνθρωποι.

Η προηγούμενη αίτηση αποφυλάκισης που κατέθεσε ο Επιθεωρητής την περασμένη άνοιξη είχε απορριφθεί από το Συμβούλιο Εφετών με τις επισημάνσεις ότι κρίνεται πολύ πιθανό να διαπράξει αξιόποινες πράξεις προκειμένου να συγκαλύψει το έγκλημα για το οποίο κατηγορείται.

Σχετικά Άρθρα