Τέμπη: Αυξάνεται η δυσαρέσκεια βουλευτών της ΝΔ για τον Καραμανλή- Σταμάτης: “Εγώ θα αυτοκτονούσα”…

 Τέμπη: Αυξάνεται η δυσαρέσκεια βουλευτών της ΝΔ για τον Καραμανλή- Σταμάτης: “Εγώ θα αυτοκτονούσα”…

Η κίνηση του πρώην υπουργού Μεταφορών, Χρήστου Σπίρτζη να ζητήσει ο ίδιος την άρση της «υπουργικής» ασυλίας του, για την τραγωδία των Τεμπών, προκάλεσε νέο σφοδρό κύκλο αντιπαράθεσης μεταξύ κυβέρνησης κι αντιπολίτευσης αλλά και διχογνωμίες στο εσωτερικό της ΝΔ. Η δήλωση του γαλάζιου βουλευτής Βοιωτίας, Λευτέρη Κτιστάκη που τόνισε ότι ο ίδιος θα παραιτούνταν από την ασυλία σε περίπτωση που ήταν στη θέση του πρώην υπουργού, Κώστα Αχ. Καραμανλή, βρίσκει σύμφωνα και ορισμένα ακόμα στελέχη της πλειοψηφίας.

Μάλιστα ο βουλευτής Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Σταμάτης, δήλωσε μεταξύ άλλων πως εάν ο ίδιος βρισκόταν στη θέση του, «δεν θα άντεχε». «Σας το λέω και εγώ μπορεί να είχα αυτοκτονήσει αν μου είχε συμβεί αυτό. Αλλά σας λέω δεν πρέπει να λέμε τι θα κάναμε εμείς γιατί έτσι…», επανέλαβε ο κ. Σταμάτης σε σχετική ερώτηση, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Attica.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν κι άλλοι βουλευτές που τάσσονται υπερ της προσφυγής στην Δικαιοσύνη του πρώην υπουργού Μεταφορών με το επιχείρημα ότι «μόνον έτσι θα κλείσει αυτό το ζήτημα και μόνον έτσι ο κ. Καραμανλής θα μπορέσει να αποδείξει την καθαρότητα του» εκτιμώντας πως δεν υπάρχει αιτιώδης συνάφεια μεταξύ της ολοκλήρωσης της σύμβασης 717 και του τραγικού δυστυχήματος των Τεμπών.

Τονίζουν συμπληρωματικά ότι η κοινοβουλευτική ομάδα «σήκωσε μεγάλο βάρος» για την υπόθεση των Τεμπών. Στα γαλάζια πηγαδάκια δεν πέρασε απαρατήρητο το γεγονός πως ο κ. Καραμανλής απουσίαζε από την προχθεσινή συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλή για την συζήτηση του πορίσματος της ΝΔ με ορισμένους να κάνουν λόγο πως με αυτή την στάση δυσχεραίνει τη θέση της κυβέρνησης και την παράταξης.

  • Ενδεικτικό της «απροθυμίας» ορισμένων να σηκώσουν το «βάρος» της συνεδρίασης για το πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής ήταν και το γεγονός πως καθ όλη την διάρκεια της πολύωρης συνεδρίασης τα γαλάζια έδρανα ήταν σχεδόν άδεια από βουλευτές καθώς επίσης και το γεγονός ότι ελάχιστοι βουλευτές εγγράφηκαν στους καταλόγους των ομιλητών της Βουλής.  

Όμως, η πλειοψηφία των γαλάζιων βουλευτών τάσσεται υπερ της άποψης πως η εισαγγελική έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη και θα αποδοθεί δικαιοσύνη. Τουλάχιστόν στις δημόσιες δηλώσεις τους, οι γαλάζιοι βουλευτές τηρούν την κομματική γραμμή κι επιμένουν πως η αντιπολίτευση προσπαθεί να αποκομίσει πολιτικά οφέλη από το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών.

  • Μάλιστα, χαρακτηρίζουν ως κίνηση «εντυπωσιασμού» την πρόταση του Χρ. Σπίρτζη να θέσει τον εαυτό του στην κρίση ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής με αρμοδιότητες προανακριτικής επιτροπής επισημαίνοντας πως τα ενδεχόμενα αδικήματα του έχουν παραγραφεί με την παρέλευση της 5ετίας

Σε ένα πράγμα που συμφωνούν όλοι οι γαλάζιοι βουλευτές είναι πως το ζήτημα των Τεμπών δεν έχει κλείσει και σύντομα θα απασχολήσει εκ νέου την Ολομέλεια της Βουλής. 

Σχετικά Άρθρα