ΣΥΡΙΖΑ: Δημοσκοπικά χαμόγελα και think tank τεχνολογίας

 ΣΥΡΙΖΑ: Δημοσκοπικά χαμόγελα και think tank τεχνολογίας

Το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη και η εμμονή συγκάλυψης των κυβερνητικών ευθυνών κάτω και από την πίεση του ΣΥΡΙΖΑ και συνολικά της αντιπολίτευσης φαίνεται να δημιουργεί σοβαρό ζήτημα αξιοπιστίας της κυβερνώντος κόμματος εκτιμούν στην Κουμουνδούρου, γεγονός που αυξάνει τη λαϊκή δυσαρέσκεια για τον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση Μητσοτάκη διαχειρίζεται την πολύνεκρη σιδηροδρομική τραγωδία.

Το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη και η προσπάθεια της κυβέρνησης να απεκδυθεί των ευθυνών της καλύπτοντας πάση θυσία τον πρώην υπουργό Μεταφορών Κώστα Αχ. Καραμανλή φαίνεται να αποτελεί το σημείο καμπής των πολιτικών εξελίξεων ενόψει και των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου, καθώς η τελεύταια δημοσκοπηση της Metron Analysis για λογαριασμό του MEGA, καταγράφει την πρώτη μεγάλη εκλογική φθορά της ΝΔ που  καταρακυλά σχεδόν 4 μονάδες στην πρόθεση ψήφου και 5 μονάδες στην εκτίμηση ψήφου, ενώ ταυτόχρονα υποχωρεί και η δημοτικότητα του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη κατα 23 ποσοστιαίες μονάδες, στο 54% από 77%!

Στην Κουμουνδούρου θεωρούν ότι η αρνητική εικόνα της κυβέρνησης οφείλεται και στην σκληρή κριτική που εξακολουθεί να ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ εντός και εκτός Βουλής καθώς καμία πρόοδος στην απόδοση ευθυνών δεν έχει προσχωρήσει εξαιτίας της γραμμής συγκάλυψης που ακολουθεί η κυβέρνηση, με 9 στους 10 πολίτες να λένε ότι δεν υπάρχει καμία πρόοδος στην απόδοση ευθυνών, γεγονός που συνάδει με την αντιπολιτευτική τακτική του κόμματος και η οποία αναγνωρίζεται στην κοινωνία έστω με ελαφρά αύξηση των ποσοστών του και καθαρής επιστροφής στη δεύτερη θέση του πολιτικού σκηνικού.

Στο πλαίσιο αυτό πηγές του ΣΥΡΙΖΑ σχολίαζαν ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης απαντώντας σε ερώτηση που του έγινε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των συντακτών για το αν ο Κώστας Αχ. Καραμανλής θα ακολουθήσει το παράδειγμα του Χρήστου Σπίρτζη ζητώντας κι εκείνος την ενεργοποίηση του άρθρου 86 παρ. 5 του Συντάγματος απάντησε ότι “Ο κ. Σπίρτζης γνωρίζει την αποσβεστική διαδικασία, ξέρει ότι δεν μπορεί να οδηγήσει σε ποινικές συνέπειες”, παραδεχόμενος ουσιαστικά πως ο βουλευτής Σερρών της ΝΔ δεν θα προβεί σε ανάλογη κίνηση, γιατί φοβάται την ποινική δίωξη.

“Να τον ενημερώσουμε πάντως πως στη διάταξη του Συντάγματος που επικαλείται ο κ. Σπίρτζης υπάρχει και η πρόβλεψη της παραγραφής και η συγκρότηση επιτροπής παρά την παραγραφή. Άρα δεν επικαλείται και δεν καλύπτεται πίσω από παραγραφή” ανέφεραν οι ίδιες πηγές  και τόνιζαν ότι “Αντίθετα, ο κ. Καραμανλής δεν αιτείται και δεν ενεργοποιεί η ΝΔ καμία διαδικασία, ούτε καν την κλήση ουσιωδών μαρτύρων, κάτι που μαρτυρά ξεκάθαρα ενοχή και συγκάλυψη”.

  • Και ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να πιστώνεται τον τρόπο με τον οποίο ασκεί αντιπολίτευσης στο συγκεκριμένο ζήτημα και όχι μόνο, την ώρα που το ΠΑΣΟΚ μετρά απώλειες εξατίας των αμφίσημων θέσεων της ηγεσιας του, η Διάνα Βουτυράκου μαζί με τον συντονιστή των τομέων της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Σαρακιώτη παρουσίασαν το νεό think tank του κόμματος για τη τεχνολογία.

“Ο νέος ΣΥΡΙΖΑ κοιτάει στο αύριο. Η τεχνολογία είναι το αύριο. Και οι άνθρωποί της θα βρίσκονται μαζί μας στην πρώτη γραμμή, για την Ελλάδα που θέλουμε” ανέφερε η υπεύθυνη των think tank του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Διάνα Βουτυράκου, η οποία έκανε την παρουσίαση του στα social media μέσω του λογαριαμσού του προέδρου Στέφανου Κασσελάκη, ο οποίος υπηρετεί την πατρίδα και όπως  σημείωσε “τώρα που ο πρόεδρος υπηρετεί τη θητεία του, παίρνουμε προσωρινά τον λογαριασμό του. Άλλωστε ο ΣΥΡΙΖΑ είναι υπόθεση όλων μας. Σας παρουσιάσουμε λοιπόν, μαζί με τον συντονιστή των τομέων της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Σαρακιώτη, τους επιστήμονες που συγκροτούν το νέο think tank τεχνολογίας”.

Πρόκειται για τους:

– Γιάννη Πέρο, μέλος της ΜENSA από το 2011 και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος Μηχανικών Πληροφορικής και Υπολογιστών,
– Σωτήρη Ζήκα, υποψήφιο διδάκτορα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, πάνω στον τομέα της Νευροσυμβολικής Τεχνητής Νοημοσύνης (Neurosymbolic AI).
– Νίκο Χρόνη,καθηγητή στη Σχολή Χημικών Μηχανικών του ΕΜΠ και ιδρυτικό μέλος νεοφυών εταιριών στον χώρο των επιστημών Υγείας
– Θεοδώρα Σάουντερς,  ηλεκτρολογο Μηχανικός με 40 χρόνια σε θέσεις ηγεσίας και πρακτικής εμπειρίας στην Αεροπορική Βιομηχανία
– Βιολέτα Κόρδατζη, μηχανικό με εξειδίκευση στον τομέα της Αυτοκίνησης και
– Βασίλη Παπαλαζάρου, με μεταπτυχιακό στη Μοριακή Παθολογία και Γενετική από το Queen Mary University of London και διδακτορικό  από το Πανεπιστήμιο της Γλασκώβης στη Βιοϊατρική Μηχανική

Να σημειωθεί ότι μετά την παρουσίαση της οικονομικής πρότασης και του ευρωπαϊκού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ η Κουμουνδούρου έχει στρέψει την προσοχή της στην συγκρότηση του ευρωψηφοδελτίου του κόμματος, το οποίο θα προκύψει μέσα από προκριματικές εκλογές, ενώ τρέχει και η προετοιμασία του περιφερειακού-αναπτυξιακού συνεδρίου της Κρήτης.

Σχετικά Άρθρα