“Μετέφερα κάποιες που εκδίδονταν”: Τι είπε ο αστυνομικός που συνελήφθη για μαστροπεία

 “Μετέφερα κάποιες που εκδίδονταν”: Τι είπε ο αστυνομικός που συνελήφθη για μαστροπεία

Ο 40χρονος που υπηρετεί στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πειραιά ομολόγησε τα πάντα

Εδώ και μερικούς μήνες δούλευαν την υπόθεση με τον επίορκο αστυνομικό που συνελήφθη για συμμετοχή σε κύκλωμα μαστροπείας οι «αδιάφθοροι» του Εσωτερικών Υποθέσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr, ο 40χρονος που υπηρετεί στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πειραιά ομολόγησε τα πάντα στους συναδέλφους του, λέγοντας ότι το έκανε γιατί είχε χρέη και δεν μπορούσε να ανταπεξέλθει οικονομικά. Όπως είπε ο ρόλος του ήταν αυτός του μεταφορέα με την «ταρίφα» του να είναι 20 με 30 ευρώ.

Πιο αναλυτικά, η αρχή έγινε από καταγγελία που δέχτηκε η συγκεκριμένη υπηρεσία στις 10 Οκτωβρίου 2023, ωστόσο, ο 40χρονος «πρόσεχε τα ίχνη του και τις τηλεφωνικές του συνομιλίες», όπως λένε στο ethnos.gr αρμόδιες πηγές.

«Μετέφερα κάποιες Ρωσίδες που εκδίδονταν και τίποτε άλλο»

«Επί δύο μήνες που γινόταν παρακολούθηση του τηλεφώνου του δεν μπορούσαμε εύκολα να στοιχειοθετήσουμε την καταγγελία, διότι όταν μιλούσε στο κινητό του ήταν πολύ προσεκτικός, ενώ λάμβανε μέτρα κάλυψης», προσθέτουν.

Μία έντονη δραστηριότητα, όμως, που εντοπίστηκε από τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας σε συγκεκριμένη περιοχή της Μεταμόρφωσης γύρω από γνωστό ξενοδοχείο ημιδιαμονής ήταν το πράσινο φως που χρειάζονταν οι «αδιάφθοροι» για να προχωρήσουν στην αυτόφωρη διαδικασία.

Ακολούθησε έρευνα στο σπίτι του όπου βρέθηκαν 2 κινητά τηλέφωνα, το χρηματικό ποσό των 3.035 ευρώ, 12 φυσίγγια διαμετρήματος 5,56 mm, μία σιδερογροθιά και 7 φορητοί ασύρματοι πομποδέκτες.

Αστυνομικός στον Πειραιά σε κύκλωμα μαστροπείας
Αστυνομικός στον Πειραιά σε κύκλωμα μαστροπείας

Όταν οι αστυνομικοί τον ρώτησαν γιατί είχε τόσους ασυρμάτους εκείνος με βάση τις πληροφορίες του ethnos.gr ομολόγησε ότι τους είχε για το κύκλωμα, λέγοντας τα εξής στους συναδέλφους του:

«Πήγαινα εκεί κάθε 10 με 15 ημέρες. Μου έδιναν 20 με 30 ευρώ τη φορά. Μετέφερα κάποιες Ρωσίδες που εκδίδονταν και τίποτε άλλο. Με εμπιστεύονταν λόγω της ιδιότητάς μου και γιατί μιλάω ρώσικα. Το κάνω αυτό το τελευταίο εξάμηνο και συνολικά έκανα καμία 15αριά μεταφορές. Το έκανα, γιατί είχα ανάγκη τα χρήματα».

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας συνελήφθη απογευματινές ώρες χθες, Πέμπτη 21 Μαρτίου 2024, σε περιοχή της Αττικής, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, αστυνομικός και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για μαστροπεία κατ’ εξακολούθηση και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

Προηγήθηκε καταγγελία σύμφωνα με την οποία ο ανωτέρω αστυνομικός συμμετείχε σε οργανωμένο κύκλωμα σωματεμπορίας και γενετήσιας εκμετάλλευσης γυναικών.

Ακολούθησε ανάλυση και αξιολόγηση πληροφοριακών δεδομένων και με χρήση ειδικών ανακριτικών τεχνικών πιστοποιήθηκε η εγκληματική του δράση.

Έπειτα από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, η οποία πραγματοποιήθηκε πρωινές ώρες χθες, Πέμπτη 21 Μαρτίου 2024, εντοπίστηκε ο κατηγορούμενος και ακινητοποιήθηκε, ενώ σε έρευνες που ακολούθησαν σε οικίες, -4- οχήματα, γραφείο επιχείρησης ενοικιάσεων αυτοκινήτων, καθώς και στην κατοχή του συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • 2 κινητά τηλέφωνα,
  • το χρηματικό ποσό των -3.035- ευρώ,
  • 12 φυσίγγια διαμετρήματος 5,56 mm,
  • 7 φορητοί ασύρματοι πομποδέκτες και
  • σιδερογροθιά,
  • Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Σχετικά Άρθρα