LIVE/Μόσχα Εικόνα από τον συναυλιακό χώρο με τους δεκάδες νεκρούς

 LIVE/Μόσχα Εικόνα από τον συναυλιακό χώρο με τους δεκάδες νεκρούς

Μακελειό στη Μόσχα έπειτα από τρομοκρατική επίθεση σε συναυλιακό χώρο, με τα ρωσικά μέσα να μιλούν για 40 νεκρούς και πάνω από 100 τραυματίες.

Τα επίσημα στοιχεία μιλούν, προς το παρόν, για 20 νεκρούς και 50 τραυματίες. Το λουτρό αίματος σημειώθηκε στο Crocus Hall, στα βορειοδυτικά της ρωσικής πρωτεύουσας. 

Όπως προκύπτει από τις πρώτες αναφορές των ρωσικών ΜΜΕ, ένοπλοι εισέβαλλαν στο θέατρο, άνοιξαν πυρ εν ψυχρώ με αυτόματα όπλα και πυροβολούσαν αδιακρίτως στο πλήθος, ενώ μέσα στο θέατρο έχει πλέον ξεσπάσει πυρκαγιά. Αναφορές ρωσικών ΜΜΕ κάνουν λόγο για «περισσότερα από 70 πληρώματα ασθενοφόρων που βρίσκονται στο φλεγόμενο κτίριο με ομήρους στη Μόσχα». Εκατοντάδες άνθρωποι ενδέχεται να έχουν εγκλωβιστεί μέσα στο κτίριο, αναφέρουν ρωσικά μέσα. Φαίνεται μάλιστα πως έχει καταρρεύσει ένα μέρος της στέγης. 

Περίπου 100 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από το υπόγειο του Crocus Hall, ανέφεραν οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, καθώς προσπάθησαν να προσεγγίσουν άλλους που βρίσκονταν καταφύγιο στην οροφή. Ο Δήμος της Μόσχας έχει ακυρώσει όλες τις εκδηλώσεις. 

Στο φλεγόμενο θέατρο βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση από ειδικές δυνάμεις της ρωσικής εθνοφρουράς και της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας, επιχείρηση αντιτρομοκρατικού χαρακτήρα στο εσωτερικό του κτιρίου, όπως μεταδίδει ο Θανάσης Αυγερινός από τη Μόσχα στο OPEN. Φαίνεται πως οι δράστες παραμένουν ένοπλοι και δεν αποκλείεται να κρατούν ομήρους. Μάλιστα υπάρχουν αναφορές για πάνω από 100 ομήρους στην ταράτσα του θεάτρου. 

Σχετικά Άρθρα