Φλωρίδης για Καραμανλή: Αν είχα πολιτική ευθύνη δεν θα έβαζα υποψηφιότητα στις εκλογές

 Φλωρίδης για Καραμανλή: Αν είχα πολιτική ευθύνη δεν θα έβαζα υποψηφιότητα στις εκλογές

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης είπε πως δεν θα έβαζε υποψηφιότητα στις εκλογές σε περίπτωση που είχε πολιτική ευθύνη. Ωστόσο, πρόσθεσε πως σήμερα δεν οδηγεί πουθενά η παραίτηση Καραμανλή από τη βουλευτική ασυλία. Αναφερθείς στην έναρξη της δίκης για την τραγωδία των Τεμπών, ο υπουργός είπε πως νέα στοιχεία προς διερεύνηση που προκύπτουν, την πάνε πίσω.

Κληθείς να σχολιάσει το αίτημα του Χρήστου Σπίρτζη να αρθεί η ασυλία του, ο κ. Φλωρίδης έκανε λόγο για απάτη και θέατρο. Ο κ. Σπίρτζης μετήλθε μια απατή, προσέθεσε, καθώς θα έπρεπε προηγουμενως να είχε ασκηθεί ποινική δίωξη εναντίον του από τη Βουλή, να έχει εξελιχθεί η διαδικασία της δίωξης και για κάποιο λόγο να είχε σταματήσει. Σημείωσε πως αν ασκηθεί από εδώ και πέρα ποινική δίωξη, θα ακολουθηθεί η κανονική από το δικαστήριο.

Επίσης, χαρακτήρισε ανοησία τις καταγγελίες περί συγκάλυψης. Ειδικότερα, ανέφερε πως σήμερα οι τυχόν ποινικές ευθύνες των υπουργών, επειδή πρόκειται για κακούργημα, παραγράφονται 20 χρόνια μετά.

Η παρέμβαση του υπουργού Δικαιοσύνης έρχεται μετά τις αποστάσεις που έλαβαν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Φίλιππος Φόρτωμας, Λευτέρης Κτιστάκης και Γιώργος Σταμάτη για το πολύνεκρο δυστύχημα των Τεμπών.

Μιλώντας στο Blue Sky, ο κ. Φόρτωμας είπε πως προφανώς θα είχε παραιτηθεί από τη βουλευτική του ασυλία στη θέση του Κώστα Καραμανλή.

Ο Γιώργος Σταμάτης είχε σημειώσει νωρίτερα πως εάν εκείνος βρισκόταν στη θέση του Κώστα Καραμανλή, «δεν θα άντεχε». Συγκεκριμένα, ο Γιώργος Σταμάτης, απαντώντας σε ερώτηση για το εάν εκείνος θα είχε παραιτηθεί της βουλευτικής του ασυλίας, υποστήριξε πως «εάν ήμουν στη θέση του Καραμανλή, μπορεί να αυτοκτονούσα».

«Σας το λέω και εγώ, μπορεί να είχα αυτοκτονήσει αν μου είχε συμβεί αυτό. Αλλά σας λέω, δεν πρέπει να λέμε τι θα κάναμε εμείς, γιατί έτσι…», επανέλαβε ο κ. Σταμάτης, μιλώντας απόψε (21/03) στον Attica.

«Δεν θα άντεχα αν μου είχε συμβεί αυτό το πράγμα, είναι ξεκάθαρο. Δεν νομίζω ότι είναι κάτι που χρειάζεται ερμηνείας», επεσήμανε εν συνεχεία, ενώ, προσέθεσε πως «απλώς νομίζω, στην απάντηση τι θα κάναμε εμείς, είναι σαν να αδειάζουμε αυτόν που δεν κάνει αυτό που είτε θέλουμε εμείς, είτε θέλει η κοινωνία», σχολίασε ο κ. Σταμάτης.

Στο ίδιο πνεύμα, ο Λευτέρης Κτιστάκης, μιλώντας στο Attica, δήλωσε πως ο ίδιος θα είχε παραιτηθεί από τη βουλευτική ασυλία αν ήταν στη θέση του Καραμανλή.

Σχετικά Άρθρα