Μπρα ντε φερ Άδωνι – Κουτσούμπα στη Βουλή για την Υγεία και στη μέση ο Πλούταρχος

 Μπρα ντε φερ Άδωνι – Κουτσούμπα στη Βουλή για την Υγεία και στη μέση ο Πλούταρχος

Σε έντονη αντιπαράθεση μεταξύ του Άδωνι Γεωργιάδη και του Δημήτρη Κουτσούμπα εξελίχθηκε η συζήτηση στη Βουλή για τα απογευματινά χειρουργεία. «Φτιάχνετε βήμα-βήμα τα δημόσια νοσοκομεία Ανώνυμες Εταιρείες, με ασθενείς πελάτες που θα χρυσοπληρώνουν για τα χειρουργεία, επιβάλλετε νέα χαράτσια στις εξετάσεις και τα φάρμακα.» ανέφερε ο ΓΓ του ΚΚΕ.« Τι κρίμα που, παρά τις φωνές σας, η πλειοψηφία των γιατρών έσπευσε να πάει στα απογευματινά χειρουργεία» απάντησε ο υπουργός Υγείας.

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, με αφορμή την επίκαιρη ερώτηση, που κατέθεσε η ΚΟ του ΚΚΕ με θέμα «Οι οδυνηρές συνέπειες της κυβερνητικής πολιτικής στην Υγεία» κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «με ιδιαίτερο ζήλο απογειώνει την επιχειρηματική λειτουργία και την ιδιωτικοποίηση του δημοσίου συστήματος Υγείας που προχωρούσαν βήμα-βήμα όλες οι έως τώρα κυβερνήσεις».

«Φτιάχνετε βήμα-βήμα τα δημόσια νοσοκομεία Ανώνυμες Εταιρείες, με ασθενείς πελάτες που θα χρυσοπληρώνουν για τα χειρουργεία, επιβάλλετε νέα χαράτσια στις εξετάσεις και τα φάρμακα. Στο νέο σύστημα Υγείας που προωθείτε η ταμπέλα θα γράφει απέξω “δημόσιο” και μέσα θα αλωνίζουν επιχειρηματικά, κερδοσκοπικά συμφέροντα. Αυτό το “νέο ΕΣΥ” το χωρίζει άβυσσος από την ικανοποίηση των αυξανόμενων αναγκών του λαού μας για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη», είπε.

Σημείωσε ότι η κυβέρνηση «νομοθετεί τερατουργήματα και εξαγγέλλει άλλα», απαριθμώντας στη συνέχεια: «Τα νέα χαράτσια της τάξης του 1 έως 3 ευρώ για κάθε παραπεμπτικό εργαστηριακών ή απεικονιστικών εξετάσεων όπου τα εκατομμύρια ευρώ που θα προστεθούν από τους ασθενείς θα αφαιρεθούν από τα χρέη των επιχειρηματιών στην Υγεία προς τον ΕΟΠΥΥ. Την καθιέρωση έως και 3 ευρώ συμμετοχή των ασθενών στα γεννόσημα φάρμακα, όπου τα εκατομμύρια ευρώ που θα προστεθούν από τους ασθενείς αφαιρούνται από τις δαπάνες του υποχρηματοδοτούμενου από το κράτος και τους ομίλους ΕΟΠΥΥ. Την εφαρμογή των πακέτων κοστολόγησης και ακριβών πράξεων που αποτελεί ένα ακόμα βήμα στη λειτουργία των νοσοκομείων ως αυτοτελών επιχειρηματικών μονάδων».

Ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του ο κ. Κουτσούμπας αναφέρθηκε στον Πλούταρχο λέγοντας: «Επειδή είστε και λάτρης των αρχαίων θυμίζετε αυτό που έγραφε ο Πλούταρχος στα «Ηθικά», καυτηριάζοντας αυτούς που πραγματοποιούσαν ακόμα και χειρουργικές πράξεις σε θέατρα για προσέλκυση πελατείας:
“Ου γαρ φιλικόν αλλά σοφιστικόν αλλοτρίοις ενευδοκιμείν σφάλμασιν, καλλωπιζόμενον προς τους παρόντας, ώσπερ οι χειρουργούντες εν τοις θεάτροις προς εργολαβίαν”. Σε ελεύθερη νεοελληνική μετάφραση: Είναι σοφιστεία να κερδίζεις δόξα από τα σφάλματα των άλλων, όπως οι γιατροί που κάνουν επεμβάσεις στα θέατρα για χάρη της απόκτησης πελατείας»

Η αναφορά στον Πλούταρχο και η απάντηση Γεωργιάδη

Άμεση ήταν η απάντηση του υπουργού Υγείας, ο οποίος υπεραμύνθηκε, όπως είπε και σήμερα σαφώς του θεσμού των απογευματινών χειρουργείων. Έφερε μάλιστα ως παράδειγμα ότι στο νοσοκομείο ΚΑΤ οι 17 χειρουργικές κλινικές δέχονται να έχουν και έχουν απογευματινά χειρουργεία, ενώ ζήτησε να βάλουν όλοι πλάτη έτσι ώστε το Εθνικό Σύστημα Υγείας να γίνει δυνατό και ισχυρό και να μπορεί να αντιμετωπίσει τα προβλήματα τα οποία έχουν οι πολίτες.

« Τι κρίμα που, παρά τις φωνές σας, η πλειοψηφία των γιατρών έσπευσε να πάει στα απογευματινά χειρουργεία.» απάντησε ο υπουργός υγείας στον ΓΓ του ΚΚΕ .

«Θέλω να πω στον κ. Κουτσούμπα», τόνισε ο Άδωνις Γεωργιάδης «ότι ο Πλούταρχος γράφει και αναπτύσσει τη συγγραφική του δραστηριότητα πριν από περίπου δύο χιλιάδες χρόνια. Γράφει δηλαδή περί το έτος μηδέν. Ωστόσο, ο Πλούταρχος δεν αποκλείει στο έργο του την αμοιβή του γιατρού, κάνει λόγο για «εργολαβία». Άρα, λοιπόν, ιδιωτικό κέρδος και ιδιωτική αμοιβή υπάρχουν πολύ πριν από τη δημιουργία του ΝΑΤΟ και τη συγκρότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο κύριος Κουτσούμπας συνελήφθη αδιάβαστος».

@ellada24gr Γεωργιάδης σε Κουτσούμπα: Τι κρίμα που, παρά τις φωνές σας, η πλειοψηφία των γιατρών έσπευσε να πάει στα απογευματινά χειρουργεία #adonis #adonisgeorgiadis #georgiadis #vouli #koutsoumpas #politiki #kke #nosokomeio #giatros #ellada24 #tiktokgr #tiktokgreece #greektiktok #foryoupage #fy ♬ πρωτότυπος ήχος – Ellada24

Σχετικά Άρθρα