Αθήνα:Σάλος με οδηγό λεωφορείου που έχει συνεχώς το κινητό στο χέρι (vid)

 Αθήνα:Σάλος με οδηγό λεωφορείου που έχει συνεχώς το κινητό στο χέρι (vid)

Σάλο προκαλεί η εικόνα οδηγού λεωφορείου στο κέντρο της Αθήνας που “πιάστηκε” από επιβάτες του λεωφορείου να οδηγεί με τους αγκώνες και να κοιτά συνεχώς το κινητό του. Το περιστατικό, που έβαλε σε κίνδυνο τους επιβάτες όπως και τους άλλους οδηγούς στον δρόμο, συνέβη την Τρίτη (19/3), γύρω στις 19:10, στη γραμμή 022 προς τη Νέα Κυψέλη.

Στο βίντεο φαίνεται ο οδηγός να κρατά με το ένα χέρι την προστατευτική θήκη του κινητού και με το άλλο χέρι να σκρολάρει στην οθόνη. Φαίνεται, μάλιστα, να κρατά το τιμόνι με τους αγκώνες. Όλα αυτά μια ημέρα με ολισθηρό οδόστρωμα λόγω της βροχής.

Η επιβάτης είπε στο Mega: «Μόνο 30 δευτερόλεπτα μπόρεσα να καταγράψω λόγω του ότι ήταν φίσκα, είναι και μικρό το λεωφορείο.

»Ήταν τόσο χαμένος στον κόσμο του και, μόλις σταματήσαμε, άνοιξε τις πόρτες κανονικά και κατέβηκε ο κόσμος γιατί ήταν τερματικός σταθμός. Κανένας δεν έκανε κάποιο σχόλιο. Ήμασταν νεαρά άτομα μπροστά, πίσω κάποιοι άλλοι μεγαλύτεροι σε ηλικία δεν κατάλαβαν τι έγινε, μεταξύ μας το καταλάβαμε και λέγαμε: “κάτσε να πάνε όλα καλά”».

Σε ανακοίνωσή του ο ΟΣΥ λέει ότι «η ασφάλεια του επιβατικού κοινού αποτελεί αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα της ΟΣΥ ΑΕ.

» Βάσει του κανονισμού αλλά και των οδηγιών της Διοίκησης, κάθε πράξη που δημιουργεί ζήτημα ασφαλείας δεν είναι αποδεκτή και εμπίπτει στην προβλεπόμενη πειθαρχική διαδικασία».

Σχετικά Άρθρα