Π. Κόκκαλης: Ανακοινώνει πρόγραμμα με προτάσεις και υποψηφίους του “Κόσμου”

 Π. Κόκκαλης: Ανακοινώνει πρόγραμμα με προτάσεις και υποψηφίους του “Κόσμου”

“Τις προσεχείς ημέρες θα παρουσιάσουμε το πρόγραμμά μας, με συγκεκριμένες προτάσεις που δεν θα αφορούν μόνον την κλιματική αλλαγή αλλά και την κοινωνική δικαιοσύνη, το κράτος δικαίου, την κεντρική οικονομική πολιτική, τα ζητήματα του Συμφώνου Σταθερότητας”, δήλωσε ο γραμματέας και ευρωβουλευτής του “Κόσμου” Πέτρος Κόκκαλης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό REAL. Παράλληλα, πρόσθεσε, “θ’ αρχίσουμε να αναδεικνύουμε τα πρώτα ονόματα υποψηφίων για τις ευρωεκλογές, κυρίως από τον επιστημονικό χώρο, αλλά και την παλιότερη οικολογία και την τοπική αυτοδιοίκηση”.

Ειδικότερα, αναφέρθηκε στο Σύμφωνο Σταθερότητας, όπως αυτό αναμορφώθηκε μετά την πανδημία και στην ανάγκη οι ζημίες που έχουμε εμείς στη Θεσσαλία, 3,5 δισ. ευρώ σε δημόσιες υποδομές, να μην προσμετρώνται στο έλλειμμα της χώρας μας. Πρόκειται, τόνισε, για μια τεράστια αλλαγή “που πρέπει να γίνει με δίκαιο τρόπο, δηλαδή να μην μετακυλίεται το κόστος της μετάβασης στους πολίτες αλλά να το επωμιστούμε όλοι όσοι έχουμε ευθύνη γι αυτό”.

Αναφερόμενος στις προτεραιότητες του “Κόσμου”, στο εσωτερικό πεδίο, είπε ότι “θέλουμε να φέρουμε ταχύτερες λύσεις για τα “εξοικονομώ”, ταχύτερες λύσεις για τον εξηλεκτρισμό, ταχύτερες λύσεις για τον έλεγχο των φυτοφαρμάκων, για τους ελέγχους στην ποιότητα του αέρα που αναπνέουμε, για την ποιότητα του νερού που πίνουμε και για τα οποία δεν γίνεται συζήτηση στην Ελλάδα”.

Ως προς τη στόχευση στην ευρωβουλή, είπε ότι θέλουμε να μπούμε και να συμμετάσχουμε στην πολιτική ομάδα των Πρασίνων στην οποία τα τελευταία χρόνια δεν συμμετείχε κανένας Ελληνας ευρωβουλευτής. Σημείωσε δε ως προς την πολιτική παρουσία και επιρροή των Ευρωπαίων Πρασίνων ότι “μετέχουν σε 7 κυβερνήσεις συνεργασίας στην Ευρώπη, κυβερνούν πάνω από 500 δήμους και έχουν παίξει καταλυτικό ρόλο στη δημιουργία ενός προοδευτικού μετώπου που έχει οδηγήσει στην Πράσινη Συμφωνία”.

Εμείς πιστεύουμε, τόνισε, ότι “ήρθε η ώρα να υπάρξει στον πολιτικό διάλογο ένα κόμμα αφοσιωμένο σε αυτά που μας λένε οι επιστήμονες, κρούοντας τον κώδωνα κινδύνου και σ’ αυτά που ζούμε καθημερινά, προσπαθώντας για λύσεις που εφαρμόζονται σε όλη την Ευρώπη”.

Με αφορμή τη συζήτηση χτες στη Βουλή για τα Τέμπη, είπε ότι “ανέδειξε την αβελτηρία της κοινοβουλευτικής εξεταστικής επιτροπής για να φτάσουμε στους υπεύθυνους” και πρόσθεσε ότι σε πολλά θέματα περιμένουμε φως από τη δικαιοσύνη τα τελευταία χρόνια αλλά φως δεν βλέπουμε, όπως στην υπόθεση των υποκλοπών, της Πύλου, των Τεμπών. “Δεν προχωρούμε καλά και πρέπει να δει η κυβέρνηση ότι υπάρχουν εκατομμύρια άνθρωποι που έχουν οδηγηθεί σε έλλειψη εμπιστοσύνης, πιστεύουν ότι υπάρχει μία συγκάλυψη πέρα από τις αβελτηρίες και αυτό πρέπει να αλλάξει γρήγορα”, είπε χαρακτηριστικά.

ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα