Ουκρανία/ΝΑΤΟ: Δραματική έκκληση για στρατιωτική βοήθεια – “Δεν έχουν πυρομαχικά”

 Ουκρανία/ΝΑΤΟ: Δραματική έκκληση για στρατιωτική βοήθεια – “Δεν έχουν πυρομαχικά”

Δραματική έκκληση απηύθυνε ο επικεφαλής της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ, Ρομπ Μπάουερ, κατά την διάρκεια επίσκεψής του στο Τόκιο, καλώντας τους συμμάχους (του ΝΑΤΟ) ζητώντας ταχεία αποστολή σημαντικής στρατιωτικής βοήθειας, την ώρα που οι ουκρανικές στρατιωτικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν ελλείψεις πυρομαχικών. Ο Ρομπ Μπάουερ ηγήθηκε της πρώτης επίσημης επίσκεψης νατοϊκής αντιπροσωπείας στο Κίεβο τον Φεβρουάριο του 2022, μετά την έναρξη της ρωσικής εισβολής κατά της Ουκρανίας.

«Η Ουκρανία χρειάζεται ακόμη περισσότερη βοήθεια. Και την χρειάζεται τώρα. Ο χρόνος στην Ουκρανία δεν μετριέται σε μέρες, εβδομάδες μήνες. Μετριέται σε ανθρώπινες ζωές. Στις σύμμαχες χώρες, μια εβδομάδα είναι μια εβδομάδα. Στην Ουκρανία μια εβδομάδα είναι μία μητέρα, ένας πατέρας, ένα παιδί, ένα φίλος, ένας αγαπημένος, που χάθηκε για πάντα», δήλωσε ο Ρομπ Μπάουερ κατά την διάρκεια του Kyiv Security Forum τιμώντας το σθένος της Ουκρανίας και την ικανότητα ταχείας προσαρμογής στις μεταβαλλόμενες πτυχές του σύγχρονου πολέμου.

Ο επικεφαλής της Στρατιωτικής Επιτροπής συναντήθηκε με τον αρχηγό των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων Ολεξάντρ Σίρσκι, ο οποίος έγραψε στο Facebook ότι συζητήθηκαν η προμήθεια πυρομαχικών και η αντιαεροπορική άμυνα.

Το ουκρανικό υπουργείο Εξωτερικών Ντμίτρο Κουλέμπα συζήτησε τις προοπτικές εκπαίδευσης των ουκρανών στρατιωτών και θέματα συνεργασίας των αμυντικών βιομηχανιών, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου.

«Ο κόσμος μπορεί να υπήρξε υπερβολικά αισιόδοξος το 2023. Δεν πρέπει να κάνουμε το ίδιο λάθος και να γίνουμε υπερβολικά απαισιόδοξοι το 2024», κατέληξε ο Ρομπ Μπάουερ εκφράζοντας την εμπιστοσύνη του στην ικανότητα της Ουκρανίας να επιτύχει στο πεδίο της μάχης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα