Ισραηλινές απειλές για ισοπέδωση του νοσοκομείου Αλ Σίφα

 Ισραηλινές απειλές για ισοπέδωση του νοσοκομείου Αλ Σίφα

Το μεγαλύτερο νοσοκομειακό συγκρότημα της Γάζας, το Αλ Σίφα έχει περικυκλώσει και απειλεί να ισοπεδώσει ο ισραηλινός στρατός, διατάζοντας τον κόσμο που είναι μέσα να το εκκενώσουν. Μάλιστα, από τα μεγάφωνα του ισραηλινού στρατού ακούγονται απειλητικά μηνύματα προς τους Παλαιστίνιους που έχουν εγκλωβιστεί στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της Γάζας.

«Μείνετε στο νοσοκομείο, όποιος φύγει θα δεχτεί πυρά. Σας φροντίζουμε, μην ανησυχείτε».

Το μεγάφωνο ακούγεται για δεύτερη φορά:

«Μην κάνετε λάθη, μη μας δοκιμάζετε. Ήρθαμε εδώ για να πάρουμε τους Ισραηλινούς ομήρους και μετά θα σας αφήσουμε να φύγετε. Εκκενώσαμε όλα τα νοσοκομεία, ένα προς ένα, χωρίς τραυματισμούς. Ας το κάνουμε άλλη μια φορά. Έχετε υπόψη σας, μην εγκαταλείψετε τους χώρους του νοσοκομείου μέχρι να λάβετε περαιτέρω οδηγίες από τις IDF».

Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας, Yoav Gallant, εξήρε την επιχείρηση του στρατού στο νοσοκομείο Αλ Σίφα στην πόλη της Γάζας, που βρίσκεται σε εξέλιξη.

«Κανείς δεν περίμενε ότι θα κάναμε αυτό που κάναμε. Έγινε μια επίθεση σε μια τοποθεσία που πριν από μισό χρόνο μας πήρε ένα μήνα για να φτάσουμε και τώρα το κάναμε σε μια στιγμή», δήλωσε ο Gallant στους στρατιώτες, σύμφωνα με τους Times of Israel.

Είπε ότι οι μαχητές της Χαμάς στο νοσοκομείο «σκέφτονταν το μέλλον τους: παράδοση ή θάνατος».

Η Χαμάς έχει επανειλημμένα αρνηθεί ότι έχει μαχητές μέσα στο νοσοκομείο ή ότι το χρησιμοποιεί ως στρατιωτική βάση.

Αυτό το επιβεβαιώνουν και οι διεθνείς οργανισμοί που βρίσκονται χρόνια στην Γάζα, γεγονός το οποίο σημαίνει ότι οι Ισραηλινοί απειλούν να εξαφανίσουν το νοσοκομείο μαζί με ασθενείς και προσωπικό.

Σχετικά Άρθρα