Γεωργιάδης: Το Καραμανδάνειο δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τα μεγάλα παιδιατρικά νοσοκομεία της Αθήνας

 Γεωργιάδης: Το Καραμανδάνειο δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τα μεγάλα παιδιατρικά νοσοκομεία της Αθήνας

Το πλήρως ανακαινισμένο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων «Καραμανδάνειο», στην Πάτρα, επισκέφθηκε χτες, Τετάρτη 20 Μαρτίου 2024, ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης.

Οι κτιριακές εγκαταστάσεις και υποδομές του Παιδιατρικού Νοσοκομείου έχουν πρόσφατα αναβαθμιστεί και εκσυγχρονιστεί. Τον υπουργό Υγείας υποδέχτηκαν ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ, Γιάννης Καρβέλης, και η Διοικήτρια του «Καραμανδάνειου» Νοσοκομείου, Ασπασία Ρηγοπούλου και τον ξενάγησαν στον χώρο του κεντρικού κτηρίου, όπου θα εγκατασταθεί και θα λειτουργήσει ο νέος μαγνητικός τομογράφος, ο οποίος έχει ήδη παραληφθεί. Ακολούθως, επισκέφθηκαν τη Χειρουργική και Παιδιατρική Κλινική, οι οποίες έχουν ανακαινιστεί πλήρως, καθώς και το Ακτινολογικό τμήμα, που έχει εξοπλιστεί με καινούργιο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό.

«Πλέον το νοσοκομείο αυτό είναι ένα καινούργιο νοσοκομείο. Μέσω της ένταξής του στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, σε ένα χρόνο από σήμερα θα έχει καινούργια και πολύ σύγχρονα χειρουργεία», δήλωσε μετά την επίσκεψή του, ο κ.Γεωργιάδης, επισημαίνοντας ότι δεν υπάρχει άλλο παιδιατρικό νοσοκομείο στον δυτικό άξονα με μαγνητικό τομογράφο και ότι σε λίγες ημέρες θα μπορεί να λειτουργεί και να εξυπηρετεί τους ασθενείς της ευρύτερης περιοχής.

Υπενθύμισε ότι προ δεκαετίας, την περίοδο της κρίσης και της σκληρής λιτότητας, είχε παρέμβει για να μην κλείσει το Καραμανδάνειο και σχολίασε τη σημερινή κατάσταση λειτουργίας του, που «δεν έχει πια να ζηλέψει τίποτα από τα μεγάλα παιδιατρικά νοσοκομεία των Αθηνών».

Το Εθνικό Σύστημα δεν έχει μόνο προβλήματα έχει πολλά καλά και πολλές επιτυχίες!

«Στην πρόσφατη προκήρυξη των γιατρών που υπέγραψα περιλαμβάνονται όλες οι οργανικές ιατρικές θέσεις του νοσοκομείου, ώστε να καλύψουμε τα όποια κενά όχι με μετακινήσεις γιατρών αλλά με μόνιμο ιατρικό προσωπικό.

Υπογράμμισε ότι για τα παιδιά που θα νοσηλευτούν δεν αρκεί μόνον ο κατάλληλος γιατρός πρέπει και το περιβάλλον να είναι τέτοιο που να ηρεμεί την ψυχή τους, καθώς έχει αποδειχθεί ιατρικά ότι το καλό περιβάλλον ωφελεί και επιταχύνει τη θεραπεία και συνεχάρη τη διοίκηση και το προσωπικό του νοσοκομείου, αλλά και τους εθελοντές και τις εθελόντριες για την πολύ ωραία δουλειά.

«Δεν πρέπει μόνο να παρουσιάζουμε τα προβλήματα που έχει το Εθνικό Σύστημα Υγείας -που έχει πολλά προβλήματα αναμφίβολα- ούτε τα κρύβουμε κάτω από το χαλί, ούτε υποκρινόμαστε ότι δεν υπάρχουν, αλλά πρέπει να δείχνουμε και τα καλά που γίνονται».

Στη συνέχεια, ο κ. Γεωργιάδης μετέβη στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Ο ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ» και στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΒΟΗΘΕΙΑ», όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με γιατρούς, νοσηλευτές και ασθενείς.  

Σχετικά Άρθρα