Ενδοιασμοί Χριστοδουλάκη στο ενδεχόμενο μεταγραφής Ζαγοράκη στο ΠΑΣΟΚ

 Ενδοιασμοί Χριστοδουλάκη στο ενδεχόμενο μεταγραφής Ζαγοράκη στο ΠΑΣΟΚ

Φουντώνουν οι συζητήσεις στο ΠΑΣΟΚ για τις ευρωεκλογές, με την Χαριλάου Τρικούπη να ανακοινώνει τέσσερα νέα ονόματα για το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος. Θα συμμετέχουν η καρδιολόγος Ρόζα Βρεττού, ο οικονομολόγος Ηλίας Κικίλιας, ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών Παναγιώτης Δημόπουλος και ο συνταγματολόγος Κώστας Χρυσόγονος. Πληροφορίες αναφέρουν ότι παραμένει ανοικτό το ενδεχόμενο να κατέβει υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής και ευρωβουλευτής της ΝΔ Θοδωρής Ζαγοράκης.

Για το ενδεχόμενο αυτό ρωτήθηκε ο Μανώλης Χριστοδουλάκης – στην τηλεοπτική συνέντευξη που παραχώρησε στο Αction – και εξέφρασε σαφείς επιφυλάξεις λέγοντας ότι «οι επιλογές μας πρέπει να έχουν πλαίσιο πολιτικής συνάφειας με τον χώρο».

Στην ερώτηση του δημοσιογράφου για το πως κρίνει ο ίδιος την πιθανότητα να πολιτευθεί ο κ. Ζαγοράκης με το ΠΑΣΟΚ, ο κ. Χριστοδουλάκης ανέφερε: «Έχω άποψη, δεν θέλω να την εκφέρω δημόσια. Στα όργανα του κόμματος, όπου ζητηθεί και όπως χρειαστεί. Θεσμικά».

Κληθείς να σχολιάσει τη χθεσινή δήλωση της Νάντιας Γιαννακοπούλου, ότι ο πήχης του ΠΑΣΟΚ για τις ευρωεκλογές, δεν είναι απλά η δεύτερη θέση, υπενθύμισε τις πρόσφατες δηλώσεις του Νίκου Ανδρουλάκη ότι «ο πήχης του κόμματος αφορά τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ώστε την επόμενη ημέρα, να μπορέσουμε να κάνουμε ένα ευρύ κάλεσμα συστράτευσης των προοδευτικών δυνάμεων και να διαμορφώσουμε μια καθαρή αντιπρόταση διακυβέρνησης, απέναντι στη Νέα Δημοκρατία».

Σχετικά Άρθρα