Τι προκάλεσε την πτώση του F16 -“Κλειδί” ο πιλότος Παναγιώτης Αποστολάκης

 Τι προκάλεσε την πτώση του F16 -“Κλειδί” ο πιλότος Παναγιώτης Αποστολάκης

Τα αίτια που προκάλεσαν την πτώση του F-16 το μεσημέρι της Τετάρτης (20/3) στη νήσο Ψαθούρα, μεταξύ της Αλοννήσου και της Χαλκιδικής, ερευνούν οι αρχές. Μάλιστα, ήδη από την Αεροπορία έχει συσταθεί η Επιτροπή διερεύνησης και έχει διαταχθεί ΕΔΕ για να διαλευκανθούν όλα γύρω από το περιστατικό.

“Κλειδί” στη διαλεύκανση των αιτιών θα είναι τα όσα θα πει ο πιλότος Παναγιώτης Αποστολάκης που νοσηλεύεται στο 251 Νοσοκομείο Αεροπορίας. Ο πιλότος Παναγιώτης Αποστολάκης ήταν υποσμηναγός με λίγες ώρες πτήσης στην πλάτη του ενώ συμμετείχε σε προσομοίωση πολεμικών συγκρούσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, κάποια στιγμή o πιλότος Παναγιώτης Αποστολάκης διαπίστωσε ότι ο κινητήρας του έχει κράτημα και συνεπώς δεν δούλευε καλά κι έσβησε. Στην συνέχεια ο πιλότος έκανε όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες για να τον επανεκκινήσει, κι αφού απέτυχαν όλες τότε ενημέρωσε ότι εγκαταλείπει το αεροσκάφος.

Ο Παναγιώτης Αποστολάκης πρόλαβε να χρησιμοποιήσει το σύστημα αυτόματης εκτίναξης και να εγκαταλείψει το αεροσκάφος, πριν αυτό συντριβεί.

Άμεσα απογειώθηκε ελικόπτερο Έρευνας και Διάσωσης, ενώ αλιευτικά και σκάφη του Λιμενικού έσπευσαν στο σημείο, όπου είδαν το αλεξίπτωτο να πέφτει. Ο πιλότος Παναγιώτης Αποστολάκης εντοπίστηκε σώος και μεταφέρθηκε άμεσα στην Αθήνα.

Σχετικά Άρθρα