Συναγερμός στο παλάτι: Προσπάθησαν να κλέψουν τον ιατρικό φάκελο της Κέιτ Μίντλεντον

 Συναγερμός στο παλάτι: Προσπάθησαν να κλέψουν τον ιατρικό φάκελο της Κέιτ Μίντλεντον

Στη δίνη μεγάλου σκανδάλου βρέθηκε το βράδυ της Τρίτης το νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν η Κέιτ Μίντλετον έπειτα από αναφορές πως το προσωπικό προσπάθησε να αποκτήσει πρόσβαση στα ιδιωτικά ιατρικά της αρχεία. Οι επικεφαλής της Κλινικής του Λονδίνου, όπου η πριγκίπισσα της Ουαλίας υποβλήθηκε σε προγραμματισμένη επέμβαση στην κοιλιά τον Ιανουάριο, ξεκίνησαν την έρευνα αφού διέρρευσε ότι τουλάχιστον ένα μέλος του προσωπικού προσπάθησε να αποκτήσει πρόσβαση στον ιατρικό φάκελο.

Πηγή αποκάλυψε στην Mirror: «Αυτό είναι μια μεγάλη παραβίαση της ασφάλειας και απίστευτα επιζήμια για το νοσοκομείο, δεδομένης της άψογης φήμης του για τη θεραπεία μελών της βασιλικής οικογένειας».

«Οι επικεφαλής του νοσοκομείου επικοινώνησαν με το παλάτι του Κένσινγκτον αμέσως μετά την ενημέρωση του περιστατικού και διαβεβαίωσαν το παλάτι ότι θα διεξαχθεί πλήρης έρευνα». «Όλο το ιατρικό προσωπικό είναι σοκαρισμένο και στενοχωρημένο με την υπόθεση αυτή ενώ αδυνατούν να πιστέψουν ότι κάποιος έμπιστος συνάδελφος θα μπορούσε να ήταν υπεύθυνος για μια τέτοια παραβίαση της εμπιστοσύνης και της ηθικής».

Η Κέιτ λέγεται ότι είναι ενήμερη για το περιστατικό, ενώ εκπρόσωπος του Παλατιού του Κένσινγκτον είπε: «Αυτό είναι θέμα της Κλινικής του Λονδίνου».

Αποτελεί ποινικό αδίκημα για το προσωπικό οποιουδήποτε υγειονομικού συστήματος υγείας ή ιδιωτικής υγειονομικής περίθαλψης να έχει πρόσβαση στα ιατρικά αρχεία ενός ασθενούς χωρίς τη συγκατάθεση του υπεύθυνου επεξεργασίας δεδομένων του παρόχου ιατρικής περίθαλψης.

Σχετικά Άρθρα