Ερντογάν: Δεν μπορούμε να αρκεστούμε σε αυτά που μας άφησαν οι πρόγονοί μας

 Ερντογάν: Δεν μπορούμε να αρκεστούμε σε αυτά που μας άφησαν οι πρόγονοί μας

Τις επεκτατικές του φιλοδοξίες ξετύλιξε πάλι ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας σε προεκλογική συγκέντρωση στη Σπάρτη (σ.σ. Ισπάρτα στα τουρκικά) της κεντροδυτικής Τουρκίας.

Αφού εξύμνησε όλους τους προγόνους που επέκτειναν τα εδάφη της Τουρκίας από τους Σελτζούκους Τούρκους μέχρι τον Ατατούρκ (τον οποίο παλαιότερα είχε κατηγορήσει για σμίκρυνση της Τουρκίας με τη Λωζάνη), ο ηγέτης της Τουρκίας υποστήριξε ότι δεν γίνεται να αρκεστεί σε ό,τι του άφησαν οι πρόγονοί του.

Αναλυτικά οι δηλώσεις Ερντογάν:
«Πίσω από κάθε σφραγίδα που έβαλαν οι Σελτζούκοι, οι Οθωμανοί και η Δημοκρατία της Τουρκίας σε αυτά τα εδάφη, και πίσω από κάθε έργο που μας εμπιστεύτηκαν ως κληρονομιά, υπάρχει ένας τόσο δύσκολος αγώνας.

Αν προσπαθήσουμε να αρκεστούμε σε αυτά που μας άφησαν οι πρόγονοί μας, η ζωή μας σε αυτή την πατρίδα θα είναι σύντομη. Θα συνεχίσουμε προσθέτοντας συνεχώς όλο και περισσότερα σε αυτήν, πιο όμορφα και καλύτερα, ώστε να μπορέσουμε να δικαιώσουμε την εμπιστοσύνη που μας δόθηκε. Θα αφήσουμε στις επόμενες γενιές μια Τουρκία μεγαλύτερη, ισχυρότερη και πλουσιότερη, ώστε να μπορέσουν να βάλουν τον πήχη ψηλότερα», είπε ο Τούρκος πρόεδρος, ενώ στη συνέχεια δεν ξέχασε να φέρει στο λόγο του και πάλι το Αιγαίο.

«Σπάρτη, γενναίο παιδί των Ταύρων, Σπάρτη, που η μία σου πλευρά γέρνει προς τη Μεσόγειο και η άλλη προς το Αιγαίο, είσαι έτοιμη να γίνεις μία από τις πόλεις του Αιώνα στις 31 Μαρτίου;», ρώτησε το συγκεντρωμένο πλήθος από κάτω ο Τούρκος πρόεδρος, παρόλο που η πόλη αυτή δεν βρέχεται από καμία θάλασσα.

Πηγή: ethnos.gr

Σχετικά Άρθρα