Αλβανία/Σάλος με Ράμα: Χτύπησε γυναίκα δημοσιογράφο σε live σύνδεση (vid)

 Αλβανία/Σάλος με Ράμα: Χτύπησε γυναίκα δημοσιογράφο σε live σύνδεση (vid)

Σάλο έχει προκαλέσει στην Αλβανία το χτύπημα – σπρώξιμο γυναίκας δημοσιογράφου στο πρόσωπο από τον πρωθυπουργό Έντι Ράμα, κατά τη διάρκεια ερωτήσεων που δεχόταν σε ζωντανή σύνδεση στα Τίρανα. Η δημοσιογράφος Αμπρόζια Μέτα, ρώτησε τον Αλβανό πρωθυπουργό σχετικά με ένα επενδυτικό σχέδιο στο νησί Σαζάν -μια περιβαλλοντικά προστατευόμενη περιοχή- όπου έχει αναφερθεί ότι ο Τζάρεντ Κούσνερ, γαμπρός του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, θα συμμετάσχει στην κατασκευή ακινήτων για το τουριστικό εμπόριο.

Σε βίντεο καταγράφηκε η κίνηση του Ράμα που σπρώχνει με το χέρι του στο πρόσωπο την δημοσιογράφο και έπειτα αποχωρεί εμφανώς εκνευρισμένος.

Η διεθνής οργάνωση υπεράσπισης και υποστήριξης γυναικών και ΛΟΑΤΚΙ+ δημοσιογράφων «Women Press Freedom», καταγγέλλει την επιθετικότητα του Αλβανού πρωθυπουργού, επισημαίνοντας ότι «είναι απαράδεκτο να σπρώχνεις μια δημοσιογράφο». «Δεν είναι η πρώτη φορά που επιδεικνύει περιφρόνηση προς τον κριτικό Τύπο. Στεκόμαστε στο πλευρό της Μέτα και απαιτούμε από τον Ράμα να ζητήσει συγγνώμη και να αντιμετωπίσει τους δημοσιογράφους με σεβασμό» αναφέρει η οργάνωση.

Σχετικά Άρθρα