Ρωσία: Σφοδρές αντιδράσεις από την Δύση για τις εκλογές – “Δεν ήταν ελεύθερες”

 Ρωσία: Σφοδρές αντιδράσεις από την Δύση για τις εκλογές – “Δεν ήταν ελεύθερες”

Οι εκλογές στη Ρωσία δεν ήταν ελεύθερες και δίκαιες και βασίστηκαν στην καταπίεση και τον εκφοβισμό, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Ζοζέπ Μπορέλ.Σύμφωνα με τον ίδιο, τα 27 κράτη-μέλη της ΕΕ θα εκδώσουν αργότερα σήμερα κοινή δήλωση για τις εκλογές.

Οι εκλογές στη Ρωσία δεν ήταν πραγματικές εκλογές, ισχυρίστηκε η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών Αναλένα Μπέρμποκ.«Οι ρωσικές εκλογές ήταν εκλογές χωρίς επιλογή», δήλωσε η ίδια στην έναρξη συνεδρίασης των Ευρωπαίων υπουργών Εξωτερικών. Η Μπέρμποκ είπε επίσης ότι η ΕΕ θα ανοίξει τον δρόμο για νέες κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας.

Αντιθέτως, ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ δήλωσε σήμερα ότι η επανεκλογή του Ρώσου ομολόγου Βλαντίμιρ Πούτιν κατέδειξε ότι έχει την «πλήρη στήριξη» του λαού του.

«Αυτά τα τελευταία χρόνια, ο ρωσικός λαός ενώθηκε για να ξεπεράσει τις προκλήσεις…η επανεκλογή σας αποδεικνύει την πλήρη στήριξη των Ρώσων στο πρόσωπό σας», ανέφερε το μήνυμα του Σι Τζινπίνγκ όπως μεταδόθηκε από την κρατική κινεζική τηλεόραση.

Σχετικά Άρθρα