Πανηγυρισμοί σε Κρεμλίνο και Κόκκινη Πλατεία για τον θρίαμβο Πούτιν και την επέτειο της Κριμαίας (vid)

 Πανηγυρισμοί σε Κρεμλίνο και Κόκκινη Πλατεία για τον θρίαμβο Πούτιν και την επέτειο της Κριμαίας (vid)

Μία ημέρα μετά την εξασφάλιση νέας εξαετούς θητείας, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν εμφανίστηκε για λίγο σε υπαίθρια συναυλία στην Κόκκινη Πλατεία τη Δευτέρα με αφορμή τη 10η επέτειο της προσάρτησης της Κριμαίας από την Ουκρανία. Η προσάρτηση της χερσονήσου της Μαύρης Θάλασσας ήταν προάγγελος της κατάληψης από τη Μόσχα τεσσάρων άλλων περιοχών της Ουκρανίας το 2022, τις οποίες ο Πούτιν προσάρτησε, γεγονός που καταδικάστηκε ως παράνομο από τις περισσότερες χώρες στα Ηνωμένα Έθνη.

Ο Πούτιν δήλωσε σε ένα μεγάλο πλήθος ότι η “επιστροφή” αυτών των άλλων περιοχών στη Ρωσία αποδείχθηκε “πολύ πιο σοβαρή και τραγική” από εκείνη της Κριμαίας, αλλά επιτεύχθηκε.

Δύο χρόνια αφότου ο Πούτιν ξεκίνησε αυτό που αποκαλεί “ειδική στρατιωτική επιχείρηση” (σ.σ. έτσι αποκαλεί η Μόσχα τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία), η Ρωσία δεν έχει καταλάβει πλήρως τις τέσσερις περιοχές, αλλά η ψηφοφορία στις τριήμερες προεδρικές εκλογές της Ρωσίας που ολοκληρώθηκαν την Κυριακή διεξήχθη στα τμήματα της Ουκρανίας που ελέγχουν οι δυνάμεις της. Η Ουκρανία ανέφερε ότι η ψηφοφορία αυτή ήταν παράνομη και άκυρη.

Ο Πούτιν δήλωσε ότι αξιωματούχοι ανέφεραν νωρίς τη Δευτέρα ότι οι σιδηροδρομικές συνδέσεις είχαν αποκατασταθεί από το Ροστόφ στη νότια Ρωσία προς τις ελεγχόμενες από τη Ρωσία πόλεις Ντονέτσκ, Μαριούπολη και Μπερντιάνσκ και θα ακολουθήσουν περαιτέρω έργα.

Σχετικά Άρθρα