Ηγουμενίτσα: Διαθεσιμότητα και ΕΔΕ για τους αστυνομικούς που διακινούσαν κάνναβη με περιπολικό

 Ηγουμενίτσα: Διαθεσιμότητα και ΕΔΕ για τους αστυνομικούς που διακινούσαν κάνναβη με περιπολικό

Σε διαθεσιμότητα τέθηκαν οι δύο αστυνομικοί που πιάστηκαν να μεταφέρουν μεγάλη ποσότητα κάνναβης στην Ηγουμενίτσα, την περασμένη Παρασκευή (15/03). Παράλληλα, σε βάρος τους διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ), διαδικασία που είναι ανεξάρτητη από την ποινική εξέλιξη της υπόθεσης.

Η απόφαση για τους αστυνομικούς που υπηρετούσαν στη Δίωξη Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας ελήφθη από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς εμπλέκονται σε υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών.

Για την υπόθεση συνελήφθη επίσης ένας Αλβανός υπήκοος που φέρεται να εμπλέκεται στην διακίνηση των ναρκωτικών.

Θυμίζεται ότι τους «τσάκωσαν» τα ξημερώματα της Παρασκευής να μεταφέρουν ποσότητα ναρκωτικών που υπερβαίνει τα 100 κιλά και, μάλιστα, με το υπηρεσιακό όχημα.

Είχαν 100 κιλά κάνναβη στο περιπολικό – Πώς τους «τσάκωσαν»

Ο ένας εκ των δύο αστυνομικών οδηγούσε το υπηρεσιακό όχημα το οποίο ακινητοποιήθηκε μετά από τροχαίο στην πόλη της Ηγουμενίτσας, ενώ ο δεύτερος συνελήφθη στη Σαγιάδα, λαιώς διαπιστώθηκε ότι βρισκόταν σε κοινή υπηρεσία εκείνη την ημέρα.

Οι δύο αστυνομικοί και ο Αλβανός υπήκοος οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα και τελικά, μετά από προθεσμία που ζήτησαν και έλαβαν, θα περάσουν και πάλι την πύλη του δικαστικού μεγάρου το πρωί της Τρίτης (19/03).

Όπως φαίνεται και στα πλάνα από το thespro.gr η μεταγωγή τους στην Εισαγγελία Θεσπρωτίας έγινα κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας με τη συνοδεία πάνοπλων αστυνομικών.

Η σύλληψη του ενός αστυνομικού και του ιδιώτη από την Αλβανία ήταν επεισοδιακή και έγινε μετά από καταδίωξη μέσα στην Ηγουμενίτσα.

Η καταδίωξη

Όλα έγιναν τα ξημερώματα της Παρασκευής και ενώ κινούνταν με το υπηρεσιακό όχημα προς την πόλη της Ηγουμενίτσας όπου έγινε σήμα για έλεγχο από αστυνομικούς.

Ο αστυνομικός που οδηγούσε υπηρεσιακό όχημα δεν υπάκουσε και ακολούθησε καταδίωξη που κατέληξε σε τροχαίο, καθώς έπεσε πάνω σε σταθμευμένα οχήματα.

Το υπηρεσιακό όχημα –συμβατικό- σχεδόν διαλύθηκε στο μπροστινό μέρος και ακινητοποιήθηκε όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες

Αξιοσημείωτο, ωστόσο, είναι ότι εντός του υπηρεσιακού οχήματος που τράκαρε είχε αφήσει το υπηρεσιακό του όπλο.

Στο υπηρεσιακό όχημα της Αστυνομίας επέβαινε ως συνοδηγός και ένα άτομο από την Αλβανία και συγκεκριμένα από χωριό της Κονίσπολης που απέχει λίγα χιλιόμετρα από τα σύνορα.

Από τις πληροφορίες που υπάρχουν είναι ο άνθρωπος που συνέδραμε –ενδεχομένως με άλλους συμπατριώτες του- για να μεταφερθούν τα ναρκωτικά σε σημείο κοντά στα σύνορα και στη συνέχεια να φορτωθούν στο όχημα της Αστυνομίας.

Μέσα στο υπηρεσιακό όχημα της ΕΛ.ΑΣ. βρέθηκαν πάνω από 100 κιλά κάνναβης.

Σχετικά Άρθρα