Καιρός: Πώς θα κάνουμε Καθαρά Δευτέρα 

 Καιρός: Πώς θα κάνουμε Καθαρά Δευτέρα 

Μάλλον πολλοί χαρταετοί την Καθαρά Δευτέρα δεν θα ανέβουν ψηλά καθώς ο καιρός δεν θα μας κάνει το χατίρι. Βροχερά… κούλουμα θα κάνουμε στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Άστατος θα είναι ο καιρός από το απόγευμα της Κυριακής και ενόψει της Καθαράς Δευτέρας, καθώς από το μεσημέρι και μετά σταδιακά θα επικρατήσουν τοπικές βροχές και καταιγίδες, σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του meteo.gr / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, τα φαινόμενα θα επηρεάσουν τα ηπειρωτικά (με εξαίρεση τη Θράκη), την Κρήτη αλλά και τμήματα των νησιών του Ιονίου και των Δωδεκανήσων. Πιθανότητα χαλαζοπτώσεων υπάρχει κυρίως στα ορεινά της Πίνδου.

Στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές μέχρι το μεσημέρι.

Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά όπου θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα κεντρικά και νότια ορεινά.

Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 με 4, στα ανατολικά και νότια πελάγη τοπικά 5 και στο ανατολικό Αιγαίο έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.

Πρόσκαιρη μεταβολή του καιρού θα έχουμε την Τρίτη και Τετάρτη με βροχές και καταιγίδες ενώ βελτίωση θα σημειωθεί από την Τετάρτη.

Ωστόσο, θα… εξιλεωθούμε το επόμενο τριήμερο την ερχόμενη εβδομάδα καθώς «άρωμα» καλοκαιριού θα έχουμε την 25η Μαρτίου με θερμοκρασίες έως 25°C και αίθριο καιρό.

Σχετικά Άρθρα